Українські діти зможуть отримати кошти від користування та видобутку надр – Зеленський

event 13:15 Субота 20 Березня 2021 ПОДІЇ

Президент обіцяє незабаром запровадити економічний паспорт українця.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Незабаром в Україні запровадять економічний паспорт українця. За ним всі діти, народжені в Україні, до моменту настання 18 років зможуть отримати кошти від користування та видобутку надр України.

Про це у п’ятницю, 19 березня, заявив президент України Володимир Зеленський, коментуючи підсумки засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Коментар: “Які, на думку правоохоронців, отримали ці ліцензії за заниженою ціною, завдавши державі великих збитків. Згідно з Конституцією України, надра є власністю всього народу України. Часи, коли існував список прізвищ, які вважалися українським народом і можуть володіти та користуватись надрами, ці часи закінчились. В контексті цього хочу повідомити, що незабаром ми запропонуємо механізм для втілення в життя однієї з моїх передвиборчих обіцянок. А саме про економічний паспорт українця. За ним всі діти, народжені в Україні, до моменту настання 18 років зможуть отримати кошти від користування та видобутку надр України. Що будуть накопичуватись на їхньому персональному депозитному рахунку в банку. І після досягнення повноліття зможуть бути витрачені ними на здобуття вищої освіти в Україні”, – заявив Зеленський. 

Він нагадав, що на основі пропозицій, внесених Службою безпеки України, застосовано персональні економічні санкції, зокрема блокування активів, обмеження торговельних операцій та транзиту ресурсів, а також анулювання та зупинка ліцензій і спецдозволів на користування та видобуток надр України щодо 19 компаній.

Джерело: сайт ТСН

Читайте також: До України очікується прибуття додаткових партій вакцин: коли та які препарати

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward