В Україні готуються накласти податки на криптовалюту: законопроєкт вже в Раді

event 13:05 Середа 08 Листопадаа 2023 Гроші

Україна стала на крок ближчою до регулювання криптовалютної галузі. Законопроєкт про оподаткування криптооперацій надійшов до Верховної Ради.

Автором документа вказано нардепа від “Слуги народу” Олександра Сову. Законопроєкт №10225 було подано 7 листопада. Перше читання призначать пізніше – коли документ буде проголосований у профільних комітетах та отримає висновок науково-експертного управління парламенту.

Станом на вечір 7 листопада у законопроєкту статус “Передано на розгляд керівництву” Верховної Ради. Його було представлено у червні Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), яка імплементувала до нього норми Регламенту ЄС про ринки криптоактивів (MiCA).

Серед іншого, закон дозволяє платникам податків самостійно визначати підсумковий фінансовий результат (прибуток або збиток) від операцій із віртуальними активами. Причому під продажем криптовалют мається на увазі не лише обмін їх на кошти, а й також розрахунок за товари, послуги або обмін на аналогічні активи (але обмін криптовалют тільки на криптовалюти не вважається продажем).

Читайте також: В Криму окупанти організували маски-шоу, аби затримати жінку, яка поширила у соцмережі кліпи українських гуртів (ВІДЕО)

Дохід від продажу криптовалюти оподатковується єдиним податком, як і дохід від провадження господарської діяльності. А місячний (річний) оподатковуваний дохід містить інвестиційний прибуток від операцій із віртуальними активами, при цьому вартість криптовалют, отриманих у результаті емісії або безоплатної передачі, не враховується.

Останні новини
01.07.2024, Понеділок
30.06.2024, Неділя
29.06.2024, Субота
28.06.2024, П’ятниця
27.06.2024, Четвер
26.06.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward