Майже сотня нардепів закликали Шмигаля не відключати атомні енергоблоки

event 15:07 Середа 06 Травня 2020 ПОДІЇ

Депутати наголосили, що зупинка атомних енергоблоків збільшить обсяги викидів в атмосферу вуглекислого газу. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Народні депутати Верховної Ради закликали прем’єр-міністра Дениса Шмигаля не зупиняти атомні енергоблоки.

Відповідне звернення 97 депутатів з’явилося в розпорядженні LIGA.net.

Просимо вжити заходів щодо недопущення зниження частки атомної електроенергії в структурі Об’єднаної енергетичної системи України шляхом перегляду показників прогнозного балансу електроенергії ОЕС України на 2020 рік“, – йдеться в документі. 

Окрім цього, нардепи попросили Шмигаля надати копії розрахунків і техніко-економічного обґрунтування, на основі яких було переглянуто енергетичний баланс України на поточний рік. 

“Майнити біткоіни”: для закритих АЕС придумали новий “бізнес”

На думку депутатів, новий енергобаланс передбачає скорочення виробництва на атомних енергоблоках на користь більш дорогих виробників – “зеленої” і теплової генерації, що спровокувало зростання тарифу на електроенергію на ринку на “добу вперед” на 13%.

До того ж, ініціатори звернення вважають, що відключення атомних енергоблоків знижує рівень безпеки, скорочує фінансові показники “Енергоатома”, а також збільшує обсяги викидів в атмосферу вуглекислого газу. 

Як повідомлялося раніше, ДП “Енергоатом” може скоротити виробництво електроенергії на українських АЕС, згідно з проєктом прогнозованого балансу виробництва електроенергії до 2020 року. Відповідний документ за підписом технічного директора і т.в.о. першого віцепрезидента компанії Валерія Кравця опублікував колишній нардеп Сергій Лещенко. Зокрема, йдеться про повну зупинку одразу трьох блоків потужністю 3000 МВт і зменшенні виробництва ще на п’яти блоках. 

Водночас журналіст Юрій Бутусов повідомляє що в Україні наразі уже зупинено один енергоблок, до 10 травня може бути зупинено три атомні енергоблоки, а ще на трьох блоках буде сильно знижена потужність.

Джерело: сайт ТСН

Читайте також: Енергоблок РАЕС можуть відключити на три місяці: нардеп Соломчук пояснив можливі загрози

Теги:
Останні новини
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward