Куди українці можуть полетіти у відпустку: список країн

event 12:02 П’ятниця 03 Липня 2020 ПОДІЇ

15 червня Україна відновила міжнародне пасажирське авіасполучення після кількох місяців перерви, пов’язаної з карантином через поширення коронавірусу. Відтак українці мають можливість нарешті полетіти на омріяний відпочинок.

Детальніше про це розповідає Час-Дій. 

Деталі: Українських туристів готові приймати туристичні країни, однак серед всього списку країн діють деякі правила. До прикладу, Туреччина прийматиме туристів без обмежень на кордоні, але з тестуванням на COVID-19 по прибуттю в країну. Ті, хто планує подорож у Велику Британію, зобов’язані пройти 14-денний карантин.

Які країни відкрили свої кордони для українців

Албанія

26 червня з Києва вилетів перший чартерний рейс до Албанії. Це перша країна, в яку відправилися українські туристи на відпочинок. Що цікаво, країна пускає туристів з усіх країн без обмежень на кордоні та тестування.

Туреччина

Туристичний потік з України до Туреччини повинен відновитися вже з середи, 1 липня. Генеральний консул України в Анталії В’ячеслав Хоменко розповів, що у зв’язку з відкриттям чартерних рейсів до Анталії, з 1 липня очікується великий наплив українських туристів з різних міст України.

Обов’язковими залишаються регулярна дезінфекція, контроль здоров’я персоналу та дотримання відповідної дистанції. Для дітей працюватиме анімація, але з дотриманням дистанції. Повідомляється, що у басейнах збільшать вміст хлору, під час трансферів туристам обов’язково треба буде перебувати в масці.

В приміщеннях туристи також повинні перебувати в масках і дотримуватися дистанції. Страви на шведському столі будуть відгороджені захисними екранами та подаватимуться лише офіціантами. Зазначається, що вартість туру цього року більша, ніж зазвичай. В турфірмах повідомляють, що відпочинок в Туреччині подорожчав на 15-20%.

Чорногорія

Мешканці України можуть в’їхати до Чорногорії з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, зробленим в лабораторіях. Тесту має бути не більше, ніж 48 годин. Відповідне рішення ухвалив Національний координаційний комітет з інфекційних хвороб (NKT). 

На початку червня Чорногорія офіційно оголосила про завершення епідемії в країні. Чорногорія також значно подорожчала. Номер без харчування обійдеться туристові приблизно в 15 тисяч гривень.

Єгипет

Влада Єгипту планує приймати туристів без самоізоляції, втім лише за наявності негативного ПЛР-тесту, зробленим за 72 години до вильоту. Відомо, що готелі будуть заповнені туристами лише на 50%. 

Щогодини на територіях загального користування будуть проводитися дезінфекції. Система обслуговування all inclusive буде діяти, втім офіціанти будуть їжу приносити персонально туристам до столу.

Хорватія

До Хорватії туристи можуть дібратися автомобілем або автобусними туром. В’їзд у країну став доступним віднедавна завдяки Угорщині, яка відкрила транзитний проїзд своєю територію для громадян України.

Туніс

Після тримісячного карантину Туніс відкрив свої кордони та оголосив про відкриття туристичного сезону. Туніс став першою арабською країною, яка оголосила про нульовий приріст нових випадків захворювання в ряді регіонів. Однак країна приймає лише туристів, які мешкають в державах безпечної “зеленої” та “помаранчевої” зони. Натомість Україна опинилася в “червоній” зоні. Після того, як кількість хворих зменшиться, українці зможуть навідатися на відпочинок в арабську країну.

Також українців готові приймати у Замбії, Танзанії, Мексиці, Ірландії (на підставі ірландської візи), Великій Британії. Сербія приймає туристів без тестування на COVID-19 та без 14-денної самоізоляції. Туристи, які прибудуть в Білорусь повинні впродовж 14 календарних днів перебувати в самоізоляції в домашніх умовах. Словенія також приймає туристів за умови проходження 14-денного карантину. 

У США запроваджено обмеження на поїздки до країни громадянам України, які впродовж останніх 14 днів перебували на території будь-якої з 26 європейських країн членів Шенгенської Угоди, Великої Британії, Ірландії, а також Китайської Народної Республіки, Бразилії та Ісламської Республіки.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: П’ять країн вже відкрили кордони для українських туристів

Теги:
Останні новини
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward