“Бракує одного голосу”: у Рівному ОПЗЖ судиться за прохід в раду

event 15:21 Субота 07 Листопадаа 2020 РІВНЕ

У Рівному “Опозиційна платформа – За життя” судиться за прохід до обласної ради. Їм для подолання прохідного бар’єру в 5% бракує, як заявляв керівник осередку Михайло Бузинарський, одного голосу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Партія вимагає перерахунку. Засідання в окружному адмінсуді заплановане на суботу, 7 листопада.

За результатом підрахунку в обласній ТВК партія “ОПЗЖ” набрала 4,9997% голосів виборців. Напередодні очільник рівненського осередку Михайло Бузинарський заявив, що результат нібито сфальсифікований і вони звертаються до суду, аби перерахувати голоси по тих дільницях, де, на думку Бузинарського, мали місце порушення.

Коментар: “Багато бюлетенів і голосів, відданих за “Опозиційну платформу – За життя” визнавались недійсними, протиправно. Потім проводились якісь уточнення, в результаті яких дані в протоколах, які здавались в ТВК, суттєво відрізнялись від першопочаткових протоколів та електронних протоколів”, – коментує Бузинарський.

Бракує одного голоса: у Рівному ОПЗЖ судиться за прохід в раду

Представниця ТВК повідомила у суді, що уточнений протокол був складений 27-го жовтня і був поданий 27-го жовтня близько 5-ї години.

Коментар: “Ці недоліки були виявлені територіальною виборчою комісією. ТВК було вказано про недоліки, повернулися на ДВК та знайшли. Це скріншот з сайту ЦВК зі списком членів ТВК і їх партійної належності – яка партія і які їх члени ТВК. За цим листом – конкретна постанова про зміни.

Один із членів, який підписував протокол і був присутнім на цьому безперервному засіданні зараз замінений. Буквально 2 дні тому. Для того, щоб підтвердити, що в списку членів ТВК є 2 наявні члени від ОПЗЖ, ми додаємо скріншот з сайту ЦВК, який підтверджує, наявність представників. Одна, наявна тут, це голова і вона від ОПЗЖ. Інший – чоловік, обоє є представниками ОПЗЖ в ТВК“, – повідомила у суді представниця ТВК.

Коментар: “До ТВК було делеговано двох представників партії. Є чинне законодавство, згідно якого представники партій, які мають представництво у Верховній Раді у вигляді фракцій. Зі свого боку ми виконали свій обов’язок, надали людей які навіть не є членами партії. Ці двоє членів ТВК представляли інтереси держави, але не представляють партію ОПЗЖ. Ми просто прийняли участь у в комплектуванні цих комісій”, – повідомив у суді Михайло Бузинарський.

Джерело: сайт Суспільне

Читайте також: На Рівненщині відновлюють міст, який не ремонтувався понад 50 років

Останні новини
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward