ЗСУ планують нарощувати кількість ударних дронів Bayraktar

event 10:29 П’ятниця 05 Листопадаа 2021 ПОДІЇ

Керівництво Збройних сил змушене було застосувати Bayraktar після того, як російські найманці вбили та поранили кількох українських військових, а ОБСЄ та дипломатія не спрацювали, аби заспокоїти окупантів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала в ефірі програми “Право на владу” на каналі “1+1”.

Коментар:Ми бачили, що йшов обстріл наших солдатів. Вони (російські окупаційні війська – ред.) порушили Мінські угоди, вони поставили причепну артилерію, яка обстрілювала наші позиції, де загинув наш військовослужбовець і був поранений. Після того, як було сказано, що ОБСЄ не спрацювало, не спрацювала нота дипломатії, після цього Главком (головнокомандувач ЗСУ – ред.) прийняв рішення відповісти стрільбою з Bayraktar“, – зазначив Шаптала.

Відповідаючи на питання чому українські військові не застосували артилерію, він відповів: “Артилерія – це якраз і було б порушення Мінських угод“.

Шаптала також спростував інформацію російських ЗМІ про те, що начебто український Bayraktar залетів на тимчасово непідконтрольну Україні територію.

Коментар:Якби Bayraktar залетів би на їхню територію, думаю, вони б скористались цією можливістю і знищили його. Ми не порушували цього (лінію розмежування – ред.)“, – наголосив начальник Генштабу.

Шаптала також відзначив, що російські окупаційні війська не лише почали артилерійський обстріл українських позицій, а й підтягнули свою артилерію на передній край.

Коментар:Вони порушили відстані, на які повинні були відвести свою артилерію, вони витягнули її знову на передній край“, – повідомив Шаптала.

Також він додав, що українські військові й надалі застосовуватимуть всю необхідну зброю у відповідь на обстріли бойовиків.

Коментар:Нам держава закупляє Bayraktar, в нас є вони на озброєнні. І на цьому не зупиняємося. Ми будемо їх нарощувати ще. Та ситуація, яку зараз обговорюють — правильно ми застосували Bayraktar, неправильно — це було рішення головнокомандувача“, — зазначив начальник Генштабу.

Нагадаємо, 26 жовтня ЗСУ вперше застосували у зоні проведення операції Об’єднаних сил розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar у відповідь на те, що з 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне.

Джерело

Теги: ЗСУ
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward