Зеленський підписав закон про фінансовий лізинг

event 16:20 Вівторок 09 Березня 2021 ПОДІЇ

Цей закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування і застосовується до відносин, що виникли після дня набрання чинності.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Президент України Володимир Зеленський підписав нову редакцію закону “Про фінансовий лізинг”. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Коментар:Документ викладає в новій редакції закон “Про фінансовий лізинг” і визначає загальні принципи фінансового лізингу в Україні відповідно до міжнародного права. Закон дозволить захистити права лізингоодержувачів, лізингодавців, створити конкурентне середовище в цій сфері та гармонізує законодавство України з правом Європейського Союзу“, – сказано в повідомленні.

Згідно з документом, державне регулювання і нагляд на ринку фінансового лізингу здійснює Національний банк України.

Закон також визначає ознаки фінансового лізингу та його об’єкти. Зокрема, це може бути майно, не заборонене законом до вільного обігу на ринку і не заборонене до передачі в лізинг. Не можуть бути об’єктами фінансового лізингу земельні ділянки та інші природні об’єкти, а також об’єкти, визначені ч. 2 ст. 3 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”.

Коментар:Послуги фінансового лізингу є одним з факторів зростання конкурентоспроможності вітчизняних підприємств, поліпшення якості їх послуг, підвищення ефективності виробництва, як наслідок – зміцнення позицій на вітчизняному ринку і підвищення шансів для виходу на міжнародний. Адже в розвинених країнах через лізинг здійснюється майже третина інвестицій в основні засоби, тоді як в Україні цей показник в останні роки коливається в межах 3-4%“, – сказано в повідомленні.

Підписаний закон удосконалить інструмент фінансового лізингу, розширить можливості підприємств для оновлення виробничих потужностей, придбання транспорту, обладнання, техніки, нерухомості. Все це сприятиме збільшенню виробництва валового продукту, а отже – зростанню надходження податків до державного бюджету. Цей закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування і застосовується до відносин, що виникли після дня набрання чинності.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: У школах мають з’явитися уроки медіаграмотності – Зеленський

Останні новини
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward