“Захистити свободу слова”: у Польщі хочуть заборонити соцмережам блокувати користувачів

event 13:56 Середа 13 Січня 2021 ПОДІЇ

Після того, як низка соцмереж заблокувала акаунти президента США Дональда Трампа, у Міністерстві юстиції Польщі вирішили підготувати законопроєкт, який заборонить соцмережам на власний розсуд видаляти дописи чи блокувати користувачів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Відповідно до законопроєкту, адміністрація соцмереж зможе видаляти дописи або блокувати користувачів лише, якщо знайде порушення законодавства Польщі.

Водночас у користувача залишається право оскаржити рішення. На соцмережу можна буде подати до суду, якщо менеджери недостатньо пояснять причину видалення або якщо надішлють пояснення через 48 годин після блокування чи видалення.

У Мін’юсті вважають, що Польща має “захищати свободу слова в інтернеті від порушень зі сторони великих корпорацій”.

Прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький також заявив, що соцмережі не повинні “цензурувати ті думки, з якими вони не погоджуються”. На думку політика, власники корпорацій не повинні вирішувати, які точки зору правильні.

Трамп і соцмережі

Ні у Мін’юсті, ні прем’єр Польщі безпосередньо не згадували про блокування Трампа у соцмережах, але, ймовірно, законопроєкт — це відповідь на дії проти американця.

8 січня Twitter назавжди заблокував особисту сторінку Дональда Трампа з 88 мільйонами підписниками через “прославлення насильства”. Його вважають причетним до підбурювання своїх прихильників до заворушень у Капітолії 6 січня.

Дві соціальні мережі, Facebook та Instagram, спершу заблокували акаунти президента на 24 години, але пізніше бан продовжили аж до 20 січня, до кінця каденції Трампа.

Також стало відомо, що YouTube щонайменше на тиждень заблокував профіль Трампа через “відео, яке спровокувало насильство”.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: В Угорщині відкопали скарб з тисячами золотих та срібних монет (фото)

Теги: Польща
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward