У Раді хочуть відмовитися від сезонного переведення годинників

event 14:37 П’ятниця 09 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував у парламенті законопроєкт про відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Проєкт закону “Про обчислення часу в Україні” зареєстровано сьогодні, 9 жовтня, під №4201. Наразі текст законопроєкту відсутній на сайті ВР.

Водночас Стефанчук повідомив у Facebook:

Коментар:Сьогодні зареєстрував законопроєкт “Про обчислення часу в Україні”, яким передбачається встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників“, – каже Стефанчук.

При цьому він зазначив, що щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб.

Коментар:Прийняття закону забезпечуватиме стабільний природний цикл життєдіяльності людини, сприятиме покращенню стану здоров’я і підвищенню працездатності населення“, – наголосив Стефанчук.

Він також заявив, що законопроект спрямований на протидію агресії з боку Російської Федерації.

Коментар:Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлений час держави-агресора – Російської Федерації. Закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити наші безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій“, – додав перший заступник голови ВР.

Стефанчук також вважає, що ухвалення законопроєкт сприятиме євроінтеграційним прагненням України, оскільки “84% жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським парламентом”.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Який середній вік серед померлих від COVID-19 – дослідження

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward