У Каліфорнії вперше дозволили використовувати повністю безпілотні автомобілі

event 19:56 Субота 26 Грудня 2020 ПОДІЇ

Влада Каліфорнії дозволила компанії Nuro використовувати безпілотні автомобілі для доставки товарів по місту.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: За словами директора департаменту автотранспорту Каліфорнії, ця подія є важливим етапом в розвитку автономних транспортних засобів.

Коментар: Ми будемо і надалі пам’ятати про безпеку населення, яке керує автомобілями, коли ця технологія розвиватиметься”, — наголосив Гордон. 

Компанія Nuro ще з 2017 року має дозвіл на тестування своїх безпілотних автомобілів. Однак для цього у салоні завжди мала бути людина для підстраховки. Тепер безпілотники можуть пересуватися самостійно.

Найближчим часом у компанії обіцяють оголосити компанію-партнера з доставки товарів. Наразі в розпорядженні Nuro перебуває власний автопарк модифікованих автомобілів Toyota Prius. Спершу безпілотна доставка відбуватиметься завдяки цим машинам, а згодом у компанії планують запустити власні автомобілі R2.

Каліфорнія стала першою?

Ні, такий дозвіл на доставку вже є в деяких округах штату Техас. Також використовувати повністю безпілотний автомобіль дозволили у Китаї. Там у місті Шеньчжень запустили самокеровані таксі AutoX від Alibaba Group.

Що відомо про компанію Nuro? 

Nuro створили у 2016 році. Її засновниками є два колишні інженери Google. Під час роботи в інтернет-компанії вони теж займалися розробкою безпілотних автомобілів. Наразі Nuro вже зуміла залучити фінансування на 1,5 млрд доларів.

Компактні автомобілі компанії призначені для доставки товарів на невеликі відстані. Ці машини приблизно вдвічі менші за звичайні. Вони мають спеціальні відділи для зберігання товарів.

Компанія оснастила автівки власним програмним забезпеченням та датчиками для орієнтації в просторі.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Китай створив найшвидший у світі вантажний потяг (фото)

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward