Науковці з’ясували, чому люди стали страждати від алергії набагато частіше

event 20:11 П’ятниця 15 Січня 2021 ПОДІЇ

Головна причина цього не в погіршенні екології, як вважає суспільство.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Кількість випадків харчової алергії різко зросла в розвинених країнах за останні 30 років. Наприклад, 8% дітей в США мають потенційно смертельну реакцію імунної системи на такі продукти, як молоко, горіхи, риба та молюски. Вчені щосили намагалися пояснити, чому це так. 

Чотири іммунобіологи з Єльського університету запропонували розширене пояснення зростання випадків харчової алергії. 

Переважна теорія полягала в тому, що харчова алергія виникає через відсутність природних патогенів в сучасному середовищі, що, своєю чергою, робить частину імунної системи, яка еволюціонувала, щоб справлятися з такими природними загрозами, надчутливої до певних харчових продуктів.

Вони стверджують, що присутність неприродних речовин, включаючи оброблені харчові продукти або хімічні речовини навколишнього середовища, такі як засіб для миття посуду, в сучасному середовищі, а також відсутність природного впливу мікробів грають головну роль у появі алергії в людей. 

Вчені припускають, що ця теорія може закласти основу для майбутнього лікування або профілактики харчової алергії.

Програма контролю якості їжі, яка присутня в біології всіх тварин, містити в собі сенсорну варту: якщо щось пахне або має неприємний смак, ми не їмо це. А в кишківнику є своя варта — якщо ми споживаємо токсини, вони виявляються організмом та знищуються. В останньому випадку частина імунної системи, а також парасимпатична частина нервової системи також мобілізуються, щоб допомогти нейтралізувати загрозу.

Відсутність природних загроз, таких як паразити, зробило цю частину імунної системи надчутливою, яка бурхливо реагує на в цілому нешкідливі білки, виявлені в певних групах харчових продуктів. Це допомогло пояснити, чому люди, які живуть в сільських районах світу, набагато менш схильні до розвитку харчової алергії, ніж люди, що живуть в більш міських районах.  

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: ЗМІ назвали нову найбагатшу людину Росії

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward