Коронавірус може призвести до втрати слуху назавжди

event 17:15 Вівторок 20 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Коронавірус може спричинити несподівану втрату слуху, яка залишиться назавжди. Такого висновку дійшла команда вчених з Університетського коледжу Лондона. На думку дослідників, такі ускладнення вимагають своєчасного виявлення і швидкого лікування.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: В статті, опублікованій в журналі BMJ Case Reports, вчені з Університетського коледжу Лондона описали випадок 45-річного чоловіка з астмою. Він потрапив у відділення інтенсивної терапії з діагнозом COVID-19. Пацієнта підключили до системи штучної вентиляції легень і призначили препарати включно з remdesivir і стероїдами.

Через тиждень після того, як його перевели з відділення інтенсивної терапії, у чоловіка з’явився шум у вухах. А потім він перестав чути на ліве вухо. Вчені зауважують, що у жодного з препаратів, які отримував пацієнт, не було таких побічних ефектів. Також у чоловіка не було проблем з вушними каналами чи барабанними перетинками. Подальші дослідження не виявили також жодних автоімунних проблем. Пацієнт не страждав від грипу чи ВІЛ, які пов’язують з можливою втратою слуху. Щобільше, у пацієнта ніколи не було проблем зі слухом.

Подальші тести виявили, що у нього розвинулася нейросенсорна туговухість лівого вуха. Це ускладнення, в ході якого відбувається запалення чи ушкодження внутрішнього вуха або нерва, відповідального за сприйняття слуху. Такі проблеми лікують за допомогою стероїдів, хоча терапія не завжди ефективна.

Автори дослідження радять лікарям запитувати пацієнтів з COVID-19 у відділенні інтенсивної терапії про те, чи добре вони чують, щоб своєчасно призначити лікування.

Коментар: Навіть втрата функцій одного вуха буде мати серйозний вплив на якість життя людини, якщо не лікувати проблему належним чином“, – повідомляють вчені.

Джерело: сайт Bloomberg

Читайте також: Британські науковці назвали новий симптом, який може свідчити про наявність коронавірусу

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward