Єврокомісія надала Україні 600 млн євро допомоги

event 14:47 Середа 09 Грудня 2020 ПОДІЇ

Єврокомісія перерахувала Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги – перший транш кредиту у розмірі 1,2 млрд євро.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Як зазначають у повідомленні, ці кошти мають сприяти збереженню макрофінансової стабільності та допомогти подолати соціально-економічні наслідки пандемії коронавірусу.

Коментар:Цей перший транш екстреної макрофінансової допомоги підтверджує солідарність ЄС з Україною та продовжує нашу тривалу тісну співпрацю. Висловлюю щирі побажання уряду України на 2021 рік у тому, щоби впроваджувати програму реформ, покращувати стандарти життя, продовжувати боротьбу з корупцією та наближати Україну ближче до ЄС“, – зазначив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Виплату здійснено після домовленості згідно з меморандумом про взаєморозуміння, підписаним цього літа, та його ратифікацією в середині вересня, а також у зв’язку з рішенням України продовжувати співпрацю за програмою МВФ останніми тижнями та впроваджувати політики за програмою, погодженою з ЄС. 

Коментар:З огляду на екстрений характер цієї підтримки, перший транш не прив’язаний до виконання якихось політичних умов. Виділення другого траншу залежатиме від виконання восьми умов, прописаних у Меморандумі про взаєморозуміння. Це заходи у сфері управління публічними фінансами, боротьби з корупцією, покращення бізнес-клімату та управління державними підприємствами. Єврокомісія тісно співпрацює з українською владою задля вчасної імплементації погодженої програми“, – зазначають у повідомленні. 

Як відомо, Україна та ЄС 23 липня офіційно схвалили домовленість про макрофінансову допомогу – кредит на суму 1,2 млрд євро. 

Половину коштів Брюссель погодився перерахувати відразу, а от для отримання наступних 600 млн Україна має провести низку реформ.

Джерело: сайт Українська Правда

Читайте також: У Мінекономіки підрахували економічні втрати від карантину вихідного дня

Теги:
Останні новини
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward