Google News Showcase: компанія заплатить сайтам 1 мільярд доларів за новини

event 15:05 Четвер 08 Жовтня 2020 У СВІТІ

Компанія Google пообіцяла видавцям 1 млрд доларів “за створення високоякісного контенту” в рамках запуску нового продукту — Google News Showcase. Сервіс працюватиме всередині Google News, повідомляється в блозі компанії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Google News Showcase. Що це таке?

Це нова платформа, яка дозволить видавцям презентувати читачам більш розширений контент. Так, наприклад, користувач зможе побачити текст самої новини та піти далі, натиснувши на кнопку з додатковими матеріалами видання.

News Showcase складатиметься з сюжетних блоків, які дозволять видавцям глибше розкрити тему. Це можна буде досягнути за допомогою налаштування хронології подій або пов’язаних з темою матеріалів.

Компанія планує додати в нову платформу можливість швидкого перегляду відео та прослуховування аудіо, які розміщуються на майданчиках ЗМІ.

Хто отримає інвестиції?

1 млрд доларів, який Google виділить видавцям, являтиме собою ліцензійний збір. На новій платформі видавці мають об’єднувати свої статті в блоки по хронології або контексту, щоб дати читачеві більше важливої ​​інформації.

Google News Showcase спочатку запрацює в Німеччині та Бразилії, потім стане доступний в інших країнах. Першими виданнями, які з’являться в стрічці, стануть: Der Spiegel, Stern, Die Zeit, Folha de S.Paulo, Band, Infobae, El Litoral, GZH, WAZ і SooToday.

Google ‘News Showcase’ Coming Soon to Search Results

Хто проти і чому?

Однак ідею Google не підтримала Європейська рада видавців (EPC), до якої входять: News UK, The Guardian і New York Times.

Коментар: Запускаючи продукт, в Google зможуть диктувати правила, порушувати законодавство, створене для підтримки чесних переговорів, при цьому стверджуючи, що фінансують створення новин“, – вважає виконавчий директор EPC Анджела Міллс Уейд.

У квітні 2020 року Австралія і Франція закликали Google виплатити компенсації місцевим ЗМІ за використання їх контенту на своїх сервісах.

Джерело: сайт Український Капітал

Читайте також: Visa запустила сервіс, який перетворює телефон в термінал для платежів

Теги:
Останні новини
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward