“Експерти з пандемії”: Трамп, Путін і Лукашенко отримали Шнобелівські премії

event 10:30 П’ятниця 18 Вересня 2020 У СВІТІ

У Гарвардському університеті в США пройшла церемонія вручення жартівливої Шнобелівської премії, яку присуджують за сумнівні та абсурдні наукові досягнення та ідеї.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У 2020 році премія в галузі медичної освіти була присуджена президенту Росії Володимиру Путіну, президенту США Дональду Трампу, Олександру Лукашенку, а також лідерам ще п’яти держав.

Коментар: “Нагорода в галузі медичної освіти присуджена лідерам Бразилії, Великобританії, Індії, Мексики, Білорусії, США, Туреччини, Росії, і Туркменістану за використання пандемії коронавірусу для того, щоб навчити світ тому, що політики можуть сильніше впливати на життя і смерть, ніж вчені та лікарі”, — заявив засновник премії Марк Абрахамс. 

Серед лауреатів у цій номінації також президент Бразилії Жаір Болсонару, прем’єр Великобританії Борис Джонсон, прем’єр Індії Нарендра Моді, президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор, президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. 

Цього року нагородою лауреатам став склеєний з аркушів паперу куб і копія зімбабвійської банкноти в 10 трлн місцевих доларів. 

У 2013 році Лукашенко вже отримував Шнобелівську премію разом з Мінською міліцією. Тоді приводом для цього стала заборона публічних оплесків в Білорусі та затримання силовиками однорукого інваліда, якого звинуватили в порушенні цієї заборони.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: “Що буде взимку”: науковці розповіли, якими будуть масштаби нової хвилі коронавірусу

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward