Чим небезпечний для людей британський штам коронавірусу

event 14:48 Вівторок 23 Березня 2021 ПОДІЇ

У світі зафіксовані такі летальні випадки, коли хворі з цим штамом, які не були непритомними, помирали від відсутності фізичної необхідності дихати.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: “Британський” штам коронавірусу вражає, крім органів дихання, слизову, нирки, центральну нервову систему, печінку, він втричі заразніший та небезпечний для молодшої вікової групи, ніж на початку епідемії.

Коментар:Чим небезпечний цей вірус і чому нам зараз, як ніколи, потрібно берегти себе та дотримуватись тих правил, які встановлені МОЗ? Він втричі заразніший – це означає, що кількість хворих стрімко зростає. У штаму дуже короткий інкубаційний період – 1-3 дні. Хвороба розвивається дуже швидко. Для цього штаму характерна тяжка клінічна картина. Стрімке збільшення госпіталізацій пов’язане саме з цим фактором“, – заявив він.

За словами міністра, коронавірус почав вражати молодшу вікову групу. 

Коментар:Якщо раніше основна група людей, що потрапляли до наших лікарень, становили люди старші 60 років, то зараз у нас зростає кількість госпіталізацій серед громадян віком від 30 до 40 років або старші 40 років“, – зауважив міністр.

Степанов додав, що безсимптомного перебігу коронавірусної хвороби фактично не фіксується – “всі хвороби ми фіксуємо з певною клінічною картиною і дуже часто це тяжкий перебіг хвороби”.

Коментар:Крім органів дихання, вірус почав вражати слизову, нирки, навіть центральну нервову систему, також печінку. Тобто він вражає не тільки легені, а й інші органи організму. Зафіксовані непоодинокі випадки, коли хворі з “британським” штамом помирали від фізичної відсутності необхідності дихати“, – сказав міністр і додав, що в цей час пацієнти не були непритомними.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Стало відомо, скільки людей із COVID лікуються в лікарнях Рівненщини

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward