Через який час можна повторно заразитися коронавірусом

event 10:23 П’ятниця 12 Лютого 2021 ПОДІЇ

Цей термін складає не пів року, як повідомлялося раніше.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Людина, яке вже перехворіла на коронавірус, через три місяці може опинитися на лікарняному ліжку з тим таки діагнозом. Про це повідомила лікарка-інфекціоністка Катерина Булавінова. 

Лікарка спростувала тезу про те, що небезпека “підхопити” коронавірус вдруге чигає на людину лише через пів року після одужання.

Коментар:Ніхто не розуміє, як все це працює. Єдине, що зрозуміло на зараз, що ми, хто перехворіли, нині маємо три місяці попереду для того, щоб обніматися, цілуватися і все таке інше. І навіть щоб кудись прийти і більш-менш себе нормально почувати. За три місяці у нас ризики починають підвищуватися, а через шість вважається, що ми можемо захворіти повторно“, – сказала Булавінова. 

Інфекціоністка додала, що термін у три місяці також дуже індивідуальний і вона знає випадки, коли люди заражалися ковідом вдруге за набагато менший проміжок часу.

Насамкінець лікарка послалася на власний досвід у подоланні недуги (Булавінова у грудні 2020 року захворіла на COVID, – Ред.). Вона запевнила, що буде вакцинуватися у перших рядах, адже досвід хвороби був дуже негативним. І відмовлятися від щеплення – це нехтувати безпекою.

Коментар:Тому, якщо мені дадуть в руки вакцину, я негайно буду вакцинувати точно. Тому що мені дуже не сподобався досвід пережитого COVID-19 і я, напевно, в дитинстві була так близька до того, щоб померти“, – сказала Булавінова.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Коли в Україні можна буде купити вакцину від COVID

Останні новини
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward