“Вирвав двері та погрожував вбити”: у Рівному намагались обікрасти обмінник валют

event 12:24 Понеділок 19 Квітня 2021 РІВНЕ

Вчора ввечері в Рівному в торговому центрі “Новус” на вулиці Гагаріна намагались обікрасти пункт обміну валют. Нападника затримали.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Заступник начальника Головного управління Національної поліції у Рівненській області Олександр Панасюк розповів, що правоохоронці отримали виклик про стрілянину в “Новусі”. На місце події прибули патрульні та слідчо-оперативна група Рівненського районного управління поліції.

Біля входу в торговий центрі вони виявили чоловіка, який був затриманий небайдужими громадянами і в нападника була зброя. У ході подальшої перевірки встановлено, що це спецпристрій для відстрілу гумових куль.

Коментар: Першопочатковими слідчими діями на місці події було встановлено, що даний невідомий громадянин, який мав при собі зброю, проник у приміщення пункту обміну валют у торговому центрі “Новус” і вчинив напад із метою заволодіння чужим майном, а саме заподіяв тілесні ушкодження для працівниці вказаного обмінного пункту і намагався заволодіти грошовими коштами, при цьому висловлюючи слова про те, що в разі відмови видати грошові кошти, він її вб’є“, – розповів Олександр Панасюк.

Нападник застосував фізичну силу – ривком відкрив двері та потрапив у приміщення обмінника. Втім, працівниця пункту не розгубилась і вчинила грабіжнику супротив. Заволодіти коштами чоловікові не вдалось.   

Коментар: Працівниця почала від нього відбиватись, випихати його, вона чуть більша за нього виходить, належний супротив вона йому вчинила. На нашу думку, це його налякало і він стрімко покинув пункт обміну валют, але при виході з торгового центру “Новус” був затриманий небайдужим громадянами, за що їм велика вдячність, і переданий працівникам правоохоронних органів“, – додав заступник начальника обласного ГУНП.

Відомо, що нападником виявився 33-річний мешканець міста Славута Хмельницької області. Наразі він жодних показів і пояснень не дає. З якою метою він перебував у Рівному – також невідомо. Під час затримання небайдужими громадянами, одному з них нападник поцілив у ногу.

Потерпілому надали медичну допомогу на місці події – у нього осаднення від пострілу гумовою кулею. Госпіталізації він не потребує.

Коментар: На даний час розпочато кримінальне провадження по частині 3 статті 187 Кримінального кодексу України – розбій при кваліфікуючих обставинах, вказана особа затримана в порядку статті 208, з ним проводяться першопочаткові слідчі дії, сьогодні буде оголошено про підозру і до суду скеровано клопотання про тримання його під вартою“, – додав Олександр Панасюк.

За вказаною статтею мешканцю Хмельниччини загрожує позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

До слова, за інформацією правоохоронців, у нашому місті це вже третій розбійний напад на пункт обміну валют за останній час. Власників цих пунктів закликають забезпечити належну безпеку обмінників, у тому числі – до кожного залучити охоронців.

Відео можна переглянути ТУТ.

Джерело: сайт Рівне Медіа

Читайте також: Як отримати “карантинні 8 тис грн”: покрокова інструкція

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward