“В Італії продають українське взуття!”: ТОП-12 фактів про Україну, які ви точно не знали

event 13:24 П’ятниця 04 Вересня 2020 ПОДІЇ

В мережі з’явилася підбірка унікальних фактів про нашу Батьківщину, які знає далеко не кожен. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

  1. Україна продає модельне взуття в Італію. Так, в країну, яка славиться на увесь світ власними брендами. І не лише в Італію, але й у Францію, Велику Британію, США, Німеччину та десятки інших країн.

Йдеться про торговельну марку Braska. Її видають за британську, але насправді нею володіє підприємець з київської Троєщини. Зараз 40% взуття Braska виробляється в Україні для місцевих споживачів, а 60% – за кордоном. Є й інші подібні фірми, наприклад, Luciano Carvari, Blink тощо.

  1. Україна продає сири в Голландію. А ще масло вершкове. І не лише в Голландію, але й в Данію, яка славиться саме своїм маслом. А ще ми продаємо сири в Казахстан і Єгипет, Молдову і Об’єднані Арабські Емірати. Минулого року ми експортували майже 8 тис. тонн сиру і 470 тонн масла.
  1. Один з найкращих світових брендів елітних меблів також український. Їх виробляє ПП “Меблева фабрика “Мірт” (Новоград-Волинський, Житомирська обл.)

Українські меблі та дерев`яні елементи декору з натуральної коштовної деревини можна побачити в іноземних посольствах, в офісах та домівках відомих бізнесменів, в елітних ресторанах та готелях Євросоюзу, Саудівської Аравії, Катару, ОАЕ тощо. Серед замовників – великі міжнародні компанії, як, наприклад, Marriott International зі штаб-квартирою в США, яка керує роботою 6080 готелів по всьому світові.

  1. Один з найкращих світових виробників холодильних вітрин для супермаркетів це українська компанія “Айсберг” (Одеса). ЇЇ обладнання працює в супермаркетах, гіпермаркетах і дрібних магазинчиках Німеччини, Італії, Великої Британії, Австралії, Ісландії та ще 22 країн світу.
  1. Серед найкращих у світі вітрильних яхт – українські. Ми продаємо їх зокрема в Канаду і Швецію. У Швецію, Карле!

Black Sea Yachts shipyard та Fifth Ocean Yachts з Миколаєва, “Вітрила України” з Херсону та ще шість українських виробників успішно конкурують з відомими європейськими і американськими виробниками.

  1. Найпопулярніші у Європі лижі та сноуборди – українські. Кожен другий сноуборд та кожна друга пара лиж, яка продається в Австрії, Великій Британії, Німеччині, Франції та інших країнах. Лідером є СП “Фішер-Мукачеве” виробляє 180 моделей спортивно-бігових лиж і 130 моделей гірських лиж.

Фабрика виробляє продукцію не тільки марки Fischer, а й інших брендів, зокрема, Scott Usa, Stöckli, Tecno Pro, Hagan, Rossignol, Alpina, Splitkein, Tecno.

Загалом минулого року Україна продала до ЄС 731,4 тис. одиниць цього товару.

  1. А ще Україна вийшла на третє місце у світі як постачальник меду. Супермаркети Франції, Німеччини, Бельгії, Еміратів, Італії “забиті” українським солодким продуктом. А ще Україна посідає почесне третє місце за обсягами експорту курятини до країн ЄС.
  1. Ми продаємо в Японію сигари та сигарети. А до Європи – вино. І не лише до Європи. За два останні роки його експорт зріс удвічі.
  1. Україна постачає чоловічий одяг до Британії й жіночий до Німеччини. Європа та світ носять джинси та інший одяг знаменитого німецького бренду Brax, навіть не підозрюючи, що їх шиють на фабриці Lesya у тому таки Новограді-Волинському. Фабрика “Леся” має і власний бренд, серед її продукції ексклюзивні сукні, туніки, спідниці, жіночі костюми тощо.
  1. А ще ми експортуємо штучні сапфіри, з яких в США виготовляють надсучасні бронежилети та бронескло для броньованих автомобілів американських президентів та використовують у ракетно-космічній галузі. Роблять їх в Харківському науково-технологічному комплексі “Інститут монокристалів”. Тут вирощують найбільші у світі кристали сапфірів.
  1. Україна стрімко увірвалася на міжнародний ринок ІТ-технологій. Зараз доходи від них посідають третє місце (після сільськогосподарської продукції та продукції металургії) в статті українського експорту й щороку цей напрямок високих технологій зростає по експоненті.
  1. Серед українського імпорту також є легкі гелікоптери, які щойно почала випускати компанія “Горизонт” з Білої Церкви (Київська область). Їх уже отримують іноземні замовники.

Джерело: сайт Діло

Читайте також: Паспортні столи на Рівненщині припиняють прийом громадян: деталі

Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward