На Донеччині з’явиться музей російсько-української війни

event 15:35 Четвер 09 Липня 2020 ПОДІЇ

На Донеччині просто неба відкриють Музей російсько-української війни. Як повідомили в облдержадміністрації, проєкт може бути реалізований в одному з передмість Слов’янська, де у 2014 році розгорнулись запеклі бої сил Антитерористичної операції проти незаконних збройних формувань.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Яким буде музей?

Наразі для розміщення музею під відкритим небом пропонують декілька локацій – це гора Карачун та декілька локацій у селищі Семенівка поблизу Слов’янська. 

Коментар:Ці місця дуже знакові і самі несуть в собі частинку історії. Наразі головне завдання – визначити таку ділянку, яка відповідатиме розмірам та інфраструктурою, достатньою для повноцінного функціонування об’єкту”, – зазначила в.о. начальника управління культури та туризму Донецької ОДА Аліна Певна.

Приблизна площа музею складатиме 2 гектари.

Етапи реалізації

Реалізація проєкту проходитиме у три основні етапи – від глобального обговорення концепції музею та розробки землевпорядної документації до наповнення експозицій та повноцінного функціонування. Орієнтовний термін повної реалізації проєкту – 2022 рік.

Коментар:Сьогодні фактично було перше обговорення цього великого проєкту, така собі презентація його концепції. Після обговорень ми разом з експертами-музейниками оглянемо запропоновані локації та внесемо пропозиції. Ми також звертаємось до громадськості – направляйте листи до управління культури з пропозиціями щодо місця розташування музею, його концепції та ідеології. Розробка концепції має стати спільною справою обласної влади та громадянського суспільства“, – заявила заступник голови Донецької ОДА Юлія Костюніна.

У першому громадському обговоренні проєкту Музей російсько-української війни окрім представників обласної влади взяли участь представники музеїв, громадських організацій керівництва ООС, ветерани та громадські активісти.

Пілотний проєкт «Музей російсько-української війни» може бути реалізований в одному з передмість міста Слов’янськ, де у…

Опубликовано Донецька обласна державна адміністрація Среда, 8 июля 2020 г.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: Донбас на межі масштабної екологічної катастрофи: звинувачують бойовиків

Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward