Донбас на межі масштабної екологічної катастрофи: звинувачують бойовиків

event 14:11 Четвер 09 Липня 2020 ПОДІЇ

На території ОРДЛО почалася екологічна катастрофа: через те, що бойовики знищили систему відкачування води з шахт, в регіоні почали стрімко міліти річки і водосховища.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Вода йде в шахтні пустоти. Про таку загрозу українські екологи попереджали ще у 2014 році, але окупанти її замовчували. Зараз же ситуація погіршилася настільки, що її визнала навіть місцева “влада”. 

Коментар: Складна система відкачування води з шахт і штолень на Донбасі будувалася протягом сотні років. На її утримання йшло багато грошей. Але тепер шахти затоплюються, насоси відключають і здають на метал. А вода, яка раніше викачувалась на поверхню, тепер іде в численні порожнини, як у зливову каналізацію. Результат – зникнення цілих водойм”, – розповідає блогер Денис Казанський.

Наприклад, в Алчевську зникає Ісаківське водосховище, яке було створено для потреб Алчевського металургійного комбінату. У Перевальському районі практично висохла річка Лозова, яка також поповнювалася водою з шахт.

Коментар: Ісаківське водосховище поповнювалося водою з шахти “Романівська”. Її було закрито ще до війни, але вона перебувала на “сухій” консервації, тобто вода відкачувалась до цієї водойми. Тепер вода залишається в шахті, а насоси звідти, ймовірно, вкрадені“, – розповів блогер.

Раніше проблему бойовики замовчували. Але тепер вона настільки загострилася, що її визнало навіть “Мінприроди ЛНР”. А підконтрольні окупантам телеканали знімають репортажі про те, що “за лічені дні зникла річка Лозова”. Щоправда, ніхто не знає, що тепер робити. Грошей на це немає.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: Facebook видалив мережу акаунтів, які займалися політичною пропагандою в Україні

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward