Лікарі назвали найнебезпечніший дезинфікуючий засіб

event 11:44 Вівторок 14 Квітня 2020 ПОДІЇ

Спалах коронавірусної інфекції змусив нас більше турбуватися про гігієну і чистоту у будинку. Проте деякі засоби дезинфекції не лише вбивають мікроби, але і несуть шкоду організму.

Детальніше про це розповідає Час-Дій 

Коронавірус може залишатися на твердих поверхнях упродовж декількох годин і навіть днів. Саме тому важливо прибирати площини, які найчастіше використовуються в будинку миючими засобами, що правда, не всі вони безпечні. 

Так, найнебезпечнішим миючим засобом фахівці називають –  хлорку. Вона дійсно ефективно знищує бактерії і віруси, але при цьому підриває здоров’я людини. Відповідною думкою поділився в недавньому інтерв’ю терапевт і токсиколог Олексій Водовозов.

Коментар:Хлорка є потужним і токсичним дезінфектором. З нею працюють в захисній масці, що не пропускає отруйні пари, і рукавичках. У зворотньому випадку можна отримати хімічні опіки шкіри і отруїтися з дуже серйозними наслідками“, – відмітив він.

Особливо недоцільно застосовувати хлорований засіб для прибирання в розпал карантину. Якщо вже і мити забруднені місця хлоркою, то після цього усім, хто мешкає в будинку краще погуляти на вулиці, поки отруйні пари не вивітряться. Проте на даний момент це не досить комфортно через карантин.

Коментар:Хорошою альтернативою будуть засоби, що містять спирт. Домашні дезінфектори мають бути менш небезпечними, ніж хлорка, яка застосовується на промислових об’єктах або в клініках“, – додав фахівець.

До речі, в ЦОЗ рекомендують застосовувати для прибирання засоби з 0,5% хлору або ж розчин 60-80% спирту. Звичайно, для збереження здоров’я краще віддавати перевагу спиртовмісним миючим речовинам. На заміну також підійдуть гаряча вода і мило, розчин з перекисом водню і лляна олія для дерев’яних поверхонь.

В першу чергу ретельно мийте і обробляйте предмети і площини, з якими контактуєте, – ручки дверей, кнопка зливного бачка, ручки кранів, столові прилади і так далі. Прибирання починайте зверху, поступово переходячи на нижні частини будинку – від шафок, поличок і стін до підлоги.

Джерело: сайт Мой Ребенок

Читайте також: “Всього 7 пунктів”: медики розповіли, як не захворіти на коронавірус

Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward