“Закон про 5 тис грн”: нардеп Соломчук пояснив, як зміняться фінансові операції для українців

event 17:44 Вівторок 28 Квітня 2020 ПОДІЇ

Відсьогодні в Україні заборонене анонімне поповнення карток більш ніж на 5000 грн.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: В Україні з 28 квітня заборонено поповнення платіжної картки отримувача без ідентифікації платника на суму понад 5 тисяч гривень. Відповідні норми містяться в законі про протидію відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом.

Як зазначили в Національному банку України, платіж понад 5 тисяч гривень можна зробити у відділенні банку, маючи з собою паспорт, або через платіжний термінал (ПТКС), що технологічно може забезпечити верифікацію платника (зчитати дані з його картки).

Нардеп Дмитро Соломчук спростував основні міфи стосовно цього законопроєкту та пояснив його основну суть:

Коментар: Законопроєкт має на меті ускладнити фінансові маніпуляції “схемщиків”, тому більшості українців зміни не стосуватимуться. Обмеження передбачаються саме для неідентифікованих клієнтів банків. Банківські операції на невеликі суми не моніторитимуться. Банки аналізуватимуть перекази на суми вище 400 тисяч гривень, аби уникнути маніпуляцій“, – розповідає нардеп.

Також, Соломчук запевняє, що перекази з картки на картку можна робити далі, так само і оплачувати карткою комунальні послуги

Коментар: Якщо необхідно переказати суму готівкою, до прикладу, 10 000 гривень, це можна буде зробити:

  • у відділенні банку з паспортом;
  • у терміналі, який ідентифікує вашу особистість. Такі термінали, наприклад, у ПриватБанку, решта банків можуть встановити термінали до кінця року. Якщо ж ідентифікатора немає – сума переказу не має становити більше ніж 5 тисяч гривень“.

Депутат запевняє, що основною метою створення цього закону є можливість вираховувати та ліквідовувати незаконні фінансові маніпуляції.

Читайте також: Вчені назвали найнебезпечніше місце планети за всю її історію

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward