Вчені винайшли маску, яка відстежує симптоми коронавірусу

event 12:51 П’ятниця 11 Вересня 2020 ПОДІЇ

Спеціальні датчики збирають дані про температуру тіла, насичення крові киснем, артеріальний тиск і частоту серцебиття.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Вчені з Сінгапуру розробили спеціальну систему датчиків, здатну виявляти ознаки зараження коронавірусом. При цьому її можна вбудувати в будь-яку маску.

Таким чином, фахівці створили спеціальну “систему моніторингу”, датчики якої дозволяють збирати дані про температуру тіла, насичення крові киснем (сатурацію), артеріальний тиск і частоту серцебиття. На основі цих показників можна зробити висновок про зараження коронавірусом.

Коментар: Ми побачили, що коли пацієнти з COVID-19 перебували в палатах-ізоляторах, медпрацівники повинні були входити туди знімати показники температури і показники насичення крові киснем кожні 30 хвилин або близько того… Тому ми поставили собі питання: чи можна допомогти працівникам, які перебувають на передньому краї боротьби з коронавірусом, і знизити ризики, з якими вони стикаються“, – заявив професор і виконавчий директор Інституту дослідження матеріалів та інженерної справи Ло Сянь Цзюнь.

Система, розроблена фахівцями, складається з сенсорів, які покриті полімерним матеріалом – він використовується для виготовлення дитячих іграшок. Матеріал, в який встановлюються датчики, за запевненнями вчених, гнучкий і водостійкий. Туди також вбудований передавач сигналу Bluetooth, за допомогою якого можна відправляти дані на додаток для смартфона в режимі реального часу.

Всю цю систему можна вшити, за словами професора, в багаторазову або одноразову маску, в ті місця, з якими дотикаються щоки. Теоретично маску, забезпечену чіпами, можна випрати і використовувати повторно.

Джерело: сайт Straits Times

Читайте також: “Коли ніс позакладало”: хірург пояснює, як (не) потрібно лікуватися

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward