У Нью-Йорку встановили годинник зі зворотним відліком до початку світової катастрофи

event 13:27 П’ятниця 25 Вересня 2020 У СВІТІ

У Нью-Йорку на Юніон-сквер 19 вересня встановили годинник, який рахує, скільки часу планеті лишилось до екологічної катастрофи. На думку авторів проєкту, часу залишилось зовсім мало.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Якщо люди не змінять своє ставлення до виробництва та споживання, настане екологічна катастрофа. Саме це хотіли показати автори кліматичного годинника. Ними є двоє художників – Ган Голан та Ендрю Бойд. 

Понад 20 років годинник на Юніон-сквер є одним з найвідоміших громадських мистецьких проєктів. Його цифровий дисплей колись повідомляв час ньюйоркцям унікальним методом – рахуючи години, хвилини та секунди до та після опівночі.

Багато людей не розуміли, що саме цей годинник показує – чи гектари знищених лісів, чи населення світу, чи щось пов’язане з числом Пі.

Проте 19 вересня годинник все ж почав важливу екологічну місію. Зараз замість підрахунку годин та секунд до опівночі, він почав показувати, скільки планеті залишилось часу до кліматичної катастрофи.

Після цього з’явились цифри – 7 років, 103 дні, 15 годин, 40 хвилин та 7 секунд. Саме стільки часу, на думку художників, залишилось планеті до виснаження запасу вуглеводнів.

Художники запевняють, що цей час до катастрофи базується на підрахунках берлінського Науково-дослідного інституту Меркатора з питань глобальної спільноти та зміни клімату.

Також таймер показує відсоток світової енергії, що отримується з поновлюваних джерел. Зараз цей показник становить понад 27,7%. За словами художників, щоб запобігти кліматичному апокаліпсису, це число повинне дорівнювати 100.

Коментар: “Це наш спосіб прокричати цю цифру з дахів. Світ буквально розраховує на нас”, – сказав Голан перед початком запуску годинника. 

Художники заявляють, що, якщо промисловість не змінить свій підхід до вуглеводнів, то до зазначеного терміну настануть незворотні зміни на планеті, які викличуть природні лиха й економічні катастрофи.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: В Україні назвали найкращі винаходи та розробки за останні 5 років

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward