“Кава або чай”: вчені розповіли, про користь популярних ранкових напоїв

event 08:23 Вівторок 12 Жовтня 2021 Здоров'я

Кава і чай є популярними ранковими напоями. Вони містять кофеїн, тому допомагають підбадьоритися і відчути прилив енергії. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Користь чаю для здоров’я

Зелений чай знижує ризик розвитку раку, йдеться в дослідженні, опублікованому на сайті Національної медичної бібліотеки США. Його переваги для здоров’я пов’язані з великим вмістом антиоксидантів.

В огляді, опублікованому в Phytomedicine, сказано, що зелений чай може поліпшити пам’ять та уважність, допомогти зменшити симптоми тривоги і підвищити когнітивні здібності. Позитивний вплив зеленого чаю на пізнавальні здібності спостерігається при комбінованому впливі кофеїну і амінокислоти L-теаніну.

У деяких випадках чай може знизити ризик смерті від серцевих захворювань. Згідно зі звітом, опублікованим в Європейському журналі профілактичної кардіології, споживання чаю знижує ризики розвитку атеросклеротичних серцево-судинних захворювань і смертності від усіх причин, особливо серед тих, хто п’є цей напій на регулярній основі.

Користь кави для здоров’я

Відповідно до огляду, опублікованого Circulation, кава зменшує ризик смерті від серцево-судинних і неврологічних захворювань. Дослідження також показали, що споживання кави пов’язане з більш низьким ризиком розвитку хвороби Паркінсона.

Кава позитивно впливає на здоров’я мозку. В огляді, опублікованому в Журналі нейрохірургії і неврології, сказано, що цей ранковий напій може знизити ризик хвороби Альцгеймера.

Також кава допомагає боротися із зайвою вагою, йдеться в дослідженні Гарвардської школи громадської охорони здоров’я. 

Коментар: Вживання чотирьох чашок кави в день може знизити жирові відкладення приблизно на 4%“, – відзначили фахівці.

Джерело

Читайте також: У МОЗ назвали найпоширеніші симптоми легкого перебігу коронавірусу

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward