Які корисні властивості має морська капуста та чи може вона нашкодити організму

event 11:52 Середа 24 Березня 2021 БЛОГ

Якщо до риби не докупишся, то цілком унікальний і доступний продукт, такий як морська капуста, може стати надзвичайно корисним.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Відомо, що морська капуста ефективно очищує організм від різного “сміття”. Насправді, це зовсім не капуста, а бурі водорості ламінарія. Ще з давніх-давен люди навчилися їх використовувати як їду та ліки.

Морська капуста – потужне джерело йоду. Достатньо вживати лише 30-40 г свіжої ламінарії на день – така кількість забезпечить вас добовою нормою цього елемента!

При регулярному споживанні зможете суттєво знизити ризик розвитку зобу, гіпотеріозу та інших захворювань щитовидної залози.

А ще – у вас поліпшиться пам’ять, концентрація уваги і підвищиться активність головного мозку. Тож перед важливим іспитом чи співбесідою обов’язково додайте ламінарію до свого раціону.

До речі, морська капуста містить йод в органічному вигляді. Доведено, що так цей елемент засвоюється набагато краще, ніж аптечні препарати.

Морська капуста ефективно очищує організм від різного “сміття”. Оскільки містить відразу кілька полісахаридів. Найважливіші з них – маніт і альгінова кислота.

Якщо  ви плануєте схуднути, то додайте у своє меню ламінарію. Її калорійність майже нульова – у 100 грамах продукту міститься лише 5 кілокалорій!

Також завдяки йоду, що міститься в морському делікатесі, їжа перетравлюється швидше, а калорії витрачаються більш інтенсивно.

Морську капусту не варто вживати людям із такими захворюваннями:

  • непереносимість йоду,
  • проблеми з нирками,
  • геморой,
  • фурункульоз,
  • туберкульоз.
  •  

Також не рекомендовано вживати ламінарію дітям до 3 років.

Джерело: сайт Greenpost

Читайте також: Німецькі дерматологи розповіли, скільки разів можна приймати душ

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward