Німецькі дерматологи розповіли, скільки разів можна приймати душ

event 08:27 Вівторок 23 Березня 2021 ПОДІЇ

Згідно з рекомендацією German Skin and Allergy Aid, звичка приймати душ щодня може шкодити здоров’ю. За словами німецьких дерматологів, часте миття “підвищує ризик пересушити шкіру, спровокувавши і почервоніння, свербіж, екзему”.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Фахівці підкреслюють, що подібні зміни в стані шкіри сприяють ослабленню імунної системи і підвищують ризик схильності до інфекцій, оскільки шкірний покрив тіла виконує функцію імунного бар’єра.

Дерматологи пояснюють, що прийом душа, особливо з використанням пінних засобів, гелів і шампунів, атакує “природну захисну кислотну мантію” шкіри. В результаті з неї видаляються не тільки бруд, піт і мікроби, але також цінні ендогенні жири і мінерали, які виконують важливу роботу по підтриманню хорошого здоров’я.

Вчені визначили, скільки разів досить приймати душ.

Коментар:Буде досить приймати душ двічі на тиждень. Важливо не встановлювати занадто гарячу воду і використовувати гелі з низьким значенням pH, що не містять ароматів, а також інших подразнюючих речовин. При схильній до сухості шкіри після душа її слід зволожити лосьйоном“, – поділилися рекомендацією експерти.

Вони підкреслили, що подібна частота миття не стосується обличчя, інтимної зони і пахв  – ці ділянки тіла слід очищати частіше. При митті інтимної зони експерти радять обходитися тільки теплою водою без миючих засобів.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: “Дощі та мокрий сніг”: синоптики розповіли, якою цього тижня буде погода в Україні

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward