ФОПи Рівненщини зможуть платити податки через “Дію”

event 14:56 Четвер 15 Квітня 2021 ПОДІЇ

Сплата податків у декілька кліків прямо зі свого смартфона  –  невдовзі запрацює нова функція для українських підприємців.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Так, Мінцифри спільно з Державною податковою службою анонсували нові податкові послуги для бізнесу в мобільному застосунку та на порталі “Дія”.

Презентація послуг відбудеться вже навесні на “Diia Summit”. 

Коментар:Уже цієї весни на “Diia Summit” ми запускаємо електронний підпис у “Дії”, який відкриває нові можливості для цифровізації послуг для бізнесу. Наш наступний крок – ми інтегруємо послуги податкової в “Дію”, щоб створити для українців зручний і простий сервіс. Спільно з Державною податковою службою ми знайшли оптимальний підхід, як реалізувати в кілька кліків сплату податків і подання декларацій для ФОПів на спрощеній системі оподаткування як у застосунку, так і на порталі “Дія“, – заявив Віцепрем’єр-міністр України – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Після “Diia Summit” на порталі та в застосунку “Дія” у розділі “Мої податки” для громадян будуть доступними:

  • сплата податків і подання декларацій для ФОПів на спрощеній системі оподаткування,
  • довідка про отримані доходи та сплачені податки,
  • дані про платника податків і стан його розрахунків з бюджетом.

Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко наголосив, що нині одним з головних пріоритетів є інтеграція з порталом та застосунком “Дія”.

Коментар:Це сервіси, які забезпечують прозорість, простоту та зручність надання державних послуг громадянам. Відтепер сервіси будуть доступні на двох платформах в електронному кабінеті платника податків й у “Дії“, — додав Олексій Любченко.

Процеси заповнення декларацій у “Дії” максимально автоматизовано. Система заповнюватиме за користувача всі поля так, що йому треба буде відповісти лише на 4 запитання. Наприклад, сьогоднішня декларація – це дві сторінки з більш ніж 30 полями.

Також через “Дію” українці отримуватимуть сповіщення про граничні строки оплати, наявність податкових зобов’язань або заборгованості. Це допоможе уникнути штрафів і зекономить кошти підприємців.

Крім того, відбудеться інтеграція “Дії” з банками. Завдяки цьому за згодою користувача “Дія” робитиме запит до банку і відбиватиме загальну суму надходжень за обраний звітний період з ФОП-рахунку або рахунків.

Важливо, що суму доходів бачитиме тільки користувач. “Дія” від імені користувача лише робить запит до банку й заповнює відповідне поле в декларації. Нагадаємо, що “Дія” не зберігає жодних персональних даних.

Джерело: пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також: Як буде виглядати найвищий прапор України у Рівному (фото)

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward