Чи зможуть студенти, які навчаються закордоном виїхати з України?

event 11:22 П’ятниця 15 Липня 2022 ПОЛІТИКА
cordon2

Незабаром почнеться навчальний рік й все актуальнішим стає питання виїзду студентів чоловічої статі до університетів закордоном. Журналісти видання “Українська правда”, проконсультувались з освітнім омбудсменом Сергієм Гончаровим та пояснили, що треба зробити аби виїхати.

 УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Хлопці віком від 18 років, які навчаються закордоном, можуть повернутись на навчання лише у випадку, якщо вони перебувають на денній формі та мають документ, який підтверджує їхнє зарахування до університету.

Щоб оформити дозвіл на виїзд, потрібно подати до територіального центру документи, які підтверджують ваш статус студента в ВНЗ. Підійде один із перелічених документів: довідка про зарахування, контракт чи лист від університету.

В документі має бути вказане ПІБ студента, форма навчання, курс та період на який він покидає країну. Наголошуємо, що документ має бути перекладеним українською мовою та нотаріально засвідченим.

З ними йдуть до військкомату, де отримують дозвіл на перетин кордону та відмітку у військовому квитку або приписному про надання відтермінування на період навчання.

Якщо студент вже навчався закордоном та приїхав додому на літні канікули, щоб повернутись йому потрібно мати при собі студентський квиток або студентську візу, які також мають бути перекладені та завірені нотаріусом.

Читайте також: Як з кропиви і води зробити “підживлення” для рослин.

Нагадаємо, що студенти, які закінчили бакалаврат, але не вступили на магістратуру – підлягають мобілізації.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward