“Виробляють сировину для ліків”: в Україні функціонує унікальна ферма з плямистими оленями

event 07:12 Вівторок 20 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Іза – унікальне село, що розташувалося між двома гірськими пасмами за 5 кілометрів від міста Хуст на Закарпатті. Неподалік Ізи діє єдина в Україні ферма, де розводять плямистих оленів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Зараз на оленячій фермі утримують понад три сотні плямистих. Умови тут максимально наближені до дикої природи: 57 гектарів території із пасовищем, кількома штучними озерами та лісом. Усе облаштовано так, аби олені якомога рідше помічали огорожу. Рогаті не потребують особливого догляду. Влітку харчуються травою, взимку – сіном, а ще пшоном. Тривалість життя оленів на фермі може сягати понад 20-ть років – це значно більше, ніж на волі.

Основна комерційна цінність розведення плямистих оленів – їхні роги. Щороку на початку весни самці скидають роги, а вже за кілька місяців у них починає відростати нові. Коли роги виростають до 60-70-ти сантиметрів, їх зрізають. Це ніяк не шкодить тваринам. З відростків же добувають спеціальну речовину – панти, яку постачають фармацевтичним компаніям. З цієї сировини виготовляють пантокрин – лікарський засіб, який застосовують при лікуванні низки хвороб.

Власники ферми роблять усе, аби зберегти та примножити популяцію рідкісних для України тварин. І активно розвивають туристичний напрям. Аби ближче познайомитися з оленями та погодувати їх з рук, на ферму навідуються туристи з усієї України. У керівництві ферми наголошують: такі візити допомагають полюбити тварин та виховати у людей дбайливе ставлення до навколишнього світу.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: В Перу знайшли величезне зображення кота на плато Наска: йому близько двох тисяч років

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward