Ватикан заборонив благословляти одностатеві шлюби

event 03:37 Середа 17 Березня 2021 ПОДІЇ

У Ватикані наголошують, що це рішення не є дискримінацією, а радше підкреслює визначення шлюбу церквою, як союзу чоловіка та жінки.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Католицька церква не благословлятиме одностатеві шлюби.

Таку заяву Конгрегації Віровчення із підписом Папи Римського на численні запити оприлюднили у Ватикані.

У документі зазначається, що священники не мають влади давати благословення на укладення шлюбів представників ЛГБТ-спільнот.

При цьому у Ватикані наголошують, що це рішення не є дискримінацією, а радше підкреслює визначення шлюбу церквою, як союзу чоловіка та жінки.

У Ватикані наголосили, що істини та цінності благословень є літургійними діяннями Церкви. Тому вони вимагають, аби те, що благословляється, було “об’єктивно спрямованим на отримання та вираження благодаті, відповідно до Божих задумів, вписаних у створінні”

Зазначається, що стосунки, які “передбачають сексуальні практики поза подружжям”, тобто, поза “нерозривним союзом між чоловіком і жінкою”, відкритим на передавання життя, не відповідають цим “Божим задумам”.

При цьому у Ватикані зазначили, що заборона благословляти одностатеві шлюби не перешкоджає благословляти окремих представників ЛГБТ-спільноти в інших питаннях, якщо вони “виявляють бажання жити у вірності зі задумами, об’явленими Богом”.

Ця заява викликала хвилю обурення представників ЛГБТ-спільноти в різних країнах.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Україна видаватиме міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward