Україна перевершила Італію, Францію та Британію у боротьбі з коронавірусом – Ляшко

event 11:09 П’ятниця 23 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що зараз по всьому світі йде значне збільшення кількості хворих на коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко вважає, що Україні вдалося стримати пандемію та не допустити колапсу медицини.

Коментар: Заходи, які вживалися навесні, були адекватні до ситуації, бо епідеміологи, інфекціоністи, вірусологи не знали, як поведе себе вірус. Він проявив свій епідемічний потенціал, моментально поширився на території всієї планети і ВООЗ оголосила пандемію“, – нагадав Ляшко.

Крім того, санлікар похвалився тим, що Україна одна з небагатьох країн світу, де не було стрімкого збільшення випадків коронавірусної хвороби, стрімкого пікового навантаження на систему охорони здоров’я.

Коментар: Ми цілий березень щодня говорили, що карантинні обмеження – для того, щоб не було колапсу системи охорони здоров’я, щоб мали можливість підготувати її до надання допомоги хворим. Ми розтягнули в часі першу хвилю на п’ять місяців, у той час, коли в Італії – колапс системи, Франції, Іспанії – теж колапс системи, Велика Британія – ледве впоралася. Ми не робили вибір у березні-травні: до кого швидка виїжджає, кого шпиталізує і куди (у порівнянні з західноєвропейськими країнами, де лікарі розповідали про те, що час від часу поставав вибір, кого рятувати першим)“, – пояснив Ляшко.

Також, санітарний лікар зазначив, що зараз по всьому світі йде значне збільшення кількості хворих на коронавірус.

Коментар: Зараз прийшла друга хвиля – епідеміологічна, і вона залежить від багатьох чинників: особливості циркуляції вірусу, дотримання протиепідемічних норм і ми бачимо суттєве зростання кількості випадків у всьому світі, особливо в європейських країнах“, – наголосив Ляшко.

Джерело: сайт Главком

Читайте також: “Майже 300 хворих”: за минулу добу на Рівненщині зафіксували новий антирекорд хворих на COVID-19

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward