У Слузі народу розповіли, чим нардепи займуться після канікул

event 16:09 Вівторок 21 Липня 2020 ПОДІЇ

У СН заявили, що восени 2020 року почнуть роботу з соціально-економічних законів. Основне – знизити збиток від пандемії коронавірусу і не допустити подальшого падіння економіки.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це заявили глава партії Олександр Корнієнко та керівник фракції Давид Арахамія.

Вони впевнені в тому, що поки складно сказати про ступені падіння економіки країни. Експерти повідомляють то про -5% або -7%, але не виключено, що ситуація буде краще.

Коментар: “Ми продовжимо дискусію про податок про виведення капіталу. Ми підтримуємо позицію президента й повинні зрозуміти, що і як робити. Дійсно, середній бізнес уже зачекався таких змін… Ви знаєте, що є ідея за спеціальним режимом оподаткувати культурні індустрії, до 7%. Також є законопроект про індустріальні парки. Він надасть можливість інвесторам предметно заходити в Україну, так як і закон про інвестиційну няню, який сьогодні стоїть у першому читанні. Є ще низка законів, які розширюють та відшліфовують земельну реформу, їх потрібно обов’язково приймати. Є законопроекти про підтримку промисловості, так званий про локалізацію, який також стоїть на порядку”, – підкреслив Корнієнко, додавши, що серед інших пріоритетів стоїть і податкова амністія.

Його колега Давид Арахамія акцентував особливу увагу на законопроекті про локалізацію.

Коментар: “Дуже важливий законопроєкт. Якщо будуть публічні закупівлі, українські виробники матимуть преференції. Якщо це імпортування машинобудівного устаткування, то повинні будуть зробити локалізацію. Якщо це кран, а шасі ви берете в МАН або Mercedes, то транспорт створюється або монтується в Україні, тому частина додаткової вартості просто залишається в Україні. Таким чином ми намагаємося зрушити з місця питання про падіння промисловості”, – підсумував Арахамія.

Важливо сказати, що сьогодні, 21 липня, минув рівно рік з моменту перемоги партії “Слуга народу” на позачергових парламентських виборах. Нагадаємо, вперше політична сила взяла 254 мандата у Верховній Раді і змогла створити монобільшість.

Джерело: сайт Рубрика

Читайте також: Зеленський відповів, чи будуть в Україні впроваджувати 5G

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward