У Києві матір підозрюваного заради свободи сина заповіла все своє майно прокурору

event 15:00 П’ятниця 30 Квітня 2021 КУРЙОЗИ

У Києві матір одного з фігурантів справи про валютне шахрайство намагалася врятувати сина від обрання запобіжного заходу або затягнути процес, оформивши на прокурора заповіт.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про випадок на своїй сторінці у Facebook розповіла речниця київської прокуратури Надія Максимець.

Мова йде про справу, в межах якої правоохоронці днями затримали групу валютних шахраїв. Слідство вважає, що вони близько 5 місяців ошукували клієнтів через фейкові пункти обміну валюти. Чотирьох учасників групи затримали 26 квітня після чергової афери на 64 тис. дол.

Затриманим повідомили про підозру та внесли клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Судові засідання в Печерському районному суді тривають третій день. За словами Максимець, їм постійно намагаються перешкоджати.

Зокрема, засідання постійно відкладаються через клопотання сторони захисту про відводи судді, прокурору, секретарю.

Коментар: І потім знову по другому колу. Додам ще безпідставні виклики швидкої медичної допомоги, а також клопотання про проведення засідань то в режимі відеоконференції, то навпаки з безпосередньою участю підозрюваних“, – розповіла речниця.

Окрім того, один з підозрюваних надав суду довідку про позитивний тест на COVID-19. При цьому, за словами Максимець, довідка мала ознаки підроблення і, як з’ясувалося, медична установа її не видавала. За цим фактом вже також розпочато кримінальне провадження щодо підроблення документів.

Коментар: Коли ж і ці заходи не допомогли, підозрювані пішли на ще один оригінальний хід. Так, мати одного з підозрюваних сьогодні оформила заповіт, яким усе належне їй рухоме та нерухоме майно, де б воно не було і з чого б воно не складалося, у випадку її смерті належатиме прокурору у даному кримінальному провадженні“, – повідомила речниця прокуратури.

Максимець зазначила, що такий захід створює штучний привід для відводу прокурора і знову ж затягування процесу.

фото Надії Максимець, Facebook

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Ветерану АТО з Рівного скасували незаконно нарахований податковий борг

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward