Турецькі військові відправляться до Азербайджану: деталі

event 11:11 Середа 18 Листопадаа 2020 У СВІТІ

Генеральна асамблея Великих національних зборів Туреччини погодила пропозицію президента Реджепа Ердогана відправити військових до Азербайджану.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Підтримали таке рішення як і правляча, так і опозиційні партії. Лише представники Демократичної партії народів виступили проти резолюції. 

Проєкт відповідного указу із підписом Ердогана був представлений парламенту у понеділок. У ньому, зокрема, йде мова про формування Спільного центру Туреччини та Росії щодо моніторингу режиму припинення вогню.

Коментар: “Місце Спільного центру буде визначено Азербайджаном. У центрі діятимуть військовослужбовці, а при необхідності цивільні фахівці. Робота центру буде спрямована на забезпечення миру і стабільності на Південному Кавказі у світлі кроків щодо забезпечення територіальної цілісності Азербайджану, що показано і в відповідних резолюціях РБ ООН і ОБСЄ. Відправка військових до Азербайджану також відповідає національним інтересам Туреччини”, – зазначається у резолюції. 

Рамки у яких буде діяти місія, чисельність контингенту та терміни їх дії буде визначати адміністрація президента Туреччини.  

Нагадаємо, минулого тижня Туреччина заявила про підписання з РФ меморандуму про розуміння, який передбачає створення спільного російсько-турецького центру для контролю за дотриманням режиму тиші у Нагірному Карабаху. 

Джерело: сайт Українська правда

Читайте також: Трамп хотів атакувати ядерний об’єкт в Ірані — ЗМІ

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward