“Тернопільська миша”: правоохоронці затримали організатора розкрадань зерна з Держрезерву

event 12:40 Середа 12 Серпня 2020 ПОДІЇ

У Києві правоохоронці затримали радника директора одного з державних підприємств Держрезерву. Сталося це, коли чоловік отримував 1 мільйон гривень неправомірної вигоди. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Такий величезний хабар він вимагав за надання підроблених документів, які надають право отримати зерно зі складів Держрезерву.

Детально про схему

За даними слідчих, зловмисник створив злочинну схему заволодіння майном Держрезерву. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

За 1 мільйон гривень хабаря чоловік надав приватному підприємцю підроблені документи на зберігання до складів держпідприємства пшениці масою 1 300 тонн. Щоправда, пшениця на склад так і не надійшла.

Потім приватний підприємець міг звернутися з отриманими підробленими документами до Держрезерву України та отримати нібито передане ним на зберігання зерно пшениці. Загальна його сума становить майже 8 мільйонів гривень.

Зараз чоловіка затримали. Справою займалися слідчі Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора та СБУ.

Його дії кваліфікували за статтею ККУ “Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою”. Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Що цьому передувало

На початку червня радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол повідомив, що за результатами аудиту Державного резерву в Чорткові на Тернопільщині, виявили нестачу майже 2700 вагонів зерна.

Водночас чиновник сказав, що зерно  “з’їли миші” — а пізніше пояснив, що то була метафора, й імена “мишей” обов’язково з’ясують.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Притула зізнався, чому йде в мери Києва

Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward