Сотням тисяч китайців зробили щеплення неперевіреною вакциною проти COVID-19

event 16:37 П’ятниця 02 Жовтня 2020 У СВІТІ

Хоча у світі досі немає перевіреної вакцини проти COVID-19, це не завадило китайським чиновникам почати робити щеплення десяткам тисяч людей (а то й сотням тисяч) без традиційного процесу тестування, повідомляє The New York Times.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Три вакцини-кандидата вводяться співробітникам державних підприємств, урядовцям і працівникам компаній з виробництва вакцин.

Criminals poised to take advantage of coronavirus crisis - Mimic News

Точно невідомо, скільки людей в Китаї отримали вакцини від коронавірусу. Sinopharm Group, китайська державна компанія, де вакцина-кандидат проходить останні етапи тестування, заявила, що щеплення зробили сотням тисяч людей.

Пекінська компанія Sinovac Biotech повідомила, що в Пекіні вакцинацію пройшли понад 10 тис. осіб. До цього, на початку вересня, Sinovac Biotech оголосила, що близько 3000 співробітників компанії і їх сім’ї отримали вакцину.

Covid-19: OMS espera produção de milhões de doses da vacina neste ano -  Gazeta do Cariri - Notícias da região do Cariri, Ceará, Brasil e do Mundo.

Перш ніж надійти в продаж, вакцина повинна пройти три фази клінічних випробувань, щоб гарантувати безпеку й ефективність препарату.

За даними ВООЗ, зараз близько 165 вакцин знаходяться в стадії розробки, 26 проходять клінічні випробування і шість вакцин-кандидатів проходять третю фазу клінічних випробувань, з них три розроблені в Китаї.

Жодна інша країна не вводила людям неперевірені вакцини в настільки величезних масштабах, зазначає The New York Times.

Coronavirus trumps poor US-China relations as scientific collaboration  spikes, study shows | South China Morning Post

Зазвичай люди, які беруть участь у випробуваннях вакцини, знаходяться під ретельним наглядом. Неясно, чи роблять у Китаї такі заходи для всіх, кому зробили щеплення.

Неперевірені вакцини можуть мати згубні побічні наслідки, а неефективні вакцини можуть викликати помилкове відчуття безпеки і підштовхнути до вчинків, які приведуть до більшої кількості інфекцій.

Широке використання вакцин також викликає питання добровільності, особливо у співробітників китайських виробників вакцин і державних компаній, які, можливо, відчувають тиск.

Компанії попросили людей, які отримують вакцини, підписати угоду про нерозголошення, яке забороняє їм обговорювати це питання із засобами масової інформації.

Коментар:Мене турбує те, що співробітникам компаній буде складно дати відмову“, – сказав доктор Кім Малхолланд, педіатр з Дитячого дослідницького інституту Мердока в Мельбурні, який брав участь в спостереженні за багатьма випробуваннями вакцин, зокрема за випробуваннями вакцини проти коронавірусу.

Джерело: сайт The Epoch Times

Читайте також: На Рівненщині у притулку для бездомних відкрили платну кімнату (відео)

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward