“Потрібно бути максимально обережними”: названо 10 найнебезпечніших туристичних місць на Землі

event 17:50 Середа 02 Вересня 2020 У СВІТІ

Пейзажі Землі зачаровують і змушують людей їздити на кінець світу. Однак є багато місць, де слід проявляти максимальну обережність. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Багато безтурботних туристів загинули або втратили здоров’я, недооцінивши загрозу цих куточків планети.

Ці десять небезпечних місць на Землі, які щороку ставлять під загрозу чимало людських життів.

Пустеля Данакіль, Ефіопія

Це місце ще називають “Пеклом на Землі”. Воно отримало таку назву через неймовірну спеку. Температура тут досягає 50°C, а гази отруйними парами вириваються з надр землі. 

Велика кількість вулканів і сірчаних озер створює просто фантастичні ландшафти. Проте мала кількість кисню, токсичні гази й нестерпна спека зовсім не дозволяють насолодитися ними. 

При цьому в пустелі вдається виживати деяким ефіопським племенам, яким вдалося звикнути до особливостей місцевого клімату, але з ними краще не зустрічатися. Навіть за найменшу наживу там готові вбити будь-кого. Через це пустелею без гіда заборонено.

Велика блакитна діра, Беліз

Приголомшливо красиве, і настільки ж небезпечне місце, як магнітом, притягує дайверів з усього світу. Її воронка має діаметр 305 метрів, а глибину – 123 метри. Вона складається з великої кількості підводних печер, лабіринтів, сталактитів і морських жителів, в тому числі акул-няньок. 

Навіть найдосвідченіші пірнальники планети не ризикують занурюватися більш ніж на 20-30 метрів, а новачки “хлюпочуться на поверхні”, на глибині до 10 метрів. 

Ті ж, хто ризикнув пірнути глибше, стверджують, що в печерах зустрічаються скелети з кисневими балонами, тому це небезпечне місце прозвали “кладовищем дайверів”.

Дорога смерті, Болівія

Найнебезпечніша гірська дорога в світі розташована в Болівії. Її протяжність становить майже 70 кілометрів, а найвища ділянка досягає 3,6 кілометра. З однієї сторони скеля, з іншої – провалля висотою 600 метрів. 

Ця дорога – єдиний маршрут, що зв’язує місто Коройко та Ла-Пас. В деяких місцях вона настільки вузька, що колеса проїжджаючих вантажівок і автобусів мало не зісковзують у прірву. 

Трагічні випадки тут трапляються регулярно: щороку в безодню зриваються в середньому 26 автобусів і гине близько 300 людей. 

На диво, туристи люблять це місце за велосипедні екскурсії, сповнені адреналіном. Та навіть на велосипеді тут не можна ні на секунду втрачати уваги, адже дорога дуже кам`яниста.

 Про небезпеку цього місця важко забути – обабіч дороги стоять хрести й іржавіють “останки” машин, які не зірвалися вниз.

Озеро Натрон, Танзанія

Його назва перекладається як “червоний”. Озеро вкрите плівкою із солі й змінює колір протягом року. 

Висока концентрація мінералу і температура до 50°C переводить фотосинтез синьо-зелених водоростей в червону гаму з відтінками рожевого, оранжевого. У пік спеки вода озера стає в’язкою або зовсім випаровується. 

Купатися тут – заборонено, тому що концентрація солей настільки висока, що від контакту з водою – на шкірі миттєво з’являються опіки й набряки. 

Що цікаво, хімічного опіку не бояться тільки малі рожеві фламінго, а гаряча вода сприяє висиджуванню їх яєць.

Королівська стежка, Іспанія

На початку 20 ст. іспанці побудували довгу доріжку Камініта дель Рей, щось типу балкона на стінах стрімких скель в ущелину El Chorro. 

Вона була споруджена в робочих цілях для гідроелектростанцій. Згодом залізобетонна стежка занепала, у 2001 з неї зірвалося 5 людей – її закрили. 

У 2015 році стежку відреставрували, а над старою побудували нову дерев’яну доріжку. Також змінили міст між скелями, прикріпивши зверху підвісну конструкцію, по якій можна ходити лише в касці та зі страхуванням. Тому тепер Королівська стежка стала менш небезпечною.

Гора Вашингтон, США

Хоч гора і нижча за Говерлу, все ж лізти на її вершину ризикне тільки великий любитель екстриму. Цю гору називають місцем із найгіршою погодою у світі, то вона формує торнадо швидкістю понад 103 м / с., а потім до цього приєднується сніжна буря. 

Температура повітря тут сягає – 40⁰С, а багато років поспіль цій горі належав світовий рекорд зі швидкості вітру. У альпініста, який потрапив в таку м’ясорубку, не залишається шансів на порятунок. 

Ця вершина є однією з найбільш смертоносних у світі. Відомо, що навантаження, які там переживає людський організм, можна порівняти з тими, які люди відчули б на вершині гори Еверест.

Долина смерті, Росія

Це розлом земної кори, через який виходять отруйні гази. Розташований він в Кроноцькому заповіднику на Камчатці. Місцевість біля річки Гейзерної є підніжжям вулкану. 

Саме жерло спить, але тріщини на дні долини-розлому куряться. Ще на підході до долини смерті відчувається сильний запах сірководню, починає паморочитися і боліти голова. 

Дослідники з’ясували, що до повільно чинних вулканічних газів домісилися ще ціанисті сполуки. Велике скупчення отрут в маловітряній низині, має вбивчо-токсичну дію, як для тварин, так і для людей.

Печера кристалів, Мексика

Печера була виявлена у 2000 році, вона розташована на глибині всього 300 метрів під гірським містом Найка. Особливість цієї печери в тому, що температура в ній сягає +58 градусів Цельсія, а вологість — до 100%.

За таких умов у легенях починає моментально конденсуватися вода і людина практично відразу гине. Печера є родовища найбільших кристалів у світі, які сформовані з селеніту (різновид гіпсу) і можуть важити десятки тонн. 

Для перебування в ній використовують додаткове обладнання, але навіть воно дає можливість перебувати там не більше 20 хвилин. Для того, щоб оформити дозвіл на відвідування цієї печери, можна витратити декілька років.

Озеро Кавах-Іджен, Індія

На сході індонезійського острова Ява розташована ще одна кислотна водойма – вулканічне озеро Кавах, наповнене соляною кислотою. Причиною цього є хлороводень, який виділяється з жерла вулкана на глибині близько 200 метрів. 

Температура води в цьому озері сягає 60 градусів Цельсія, але навіть торкатися її не бажано, оскільки ця рідина більш їдка, ніж сірчана кислота в електричному акумуляторі. 

Місце дуже приваблює туристів, які люблять дивитися на “електричне полум’я”. Так називають отруйно-синій вогонь, який з’являється під час загоряння сірки. Проте, перебувати тут довго і тим більше без протигазів є небезпечним для здоров’я.

Бермудський трикутник, Атлантичний океан

Найнебезпечніші місця на планеті – паранормальні, такі як Бермудський або Диявольський трикутник між американською Флоридою, острівною державою Пуерто-Рико і Бермудськими островами. 

Таємничість стала згущуватися з 1950, коли опублікували матеріали про безслідне зникнення в 1945 році 14 військових літаків “Евенджер”. Зі спрямованих на пошуки – 1 гідролітак не повернувся на базу. 

У 1965 там пропав літак, на борту якого був екіпаж з 10 осіб. За 100 років накопичилося близько 100 фактів розчинення в просторі в одних і повітряних суден, ще більше набралося випадків зникнення команди, пасажирів справних кораблів у відкритому океані. 

Паранормальні явища намагалися пояснити: сильні шторми, 30-метрові хвилі заввишки та інше. Але ці докази не переконували інших на відміну від ситуацій, коли свідки в подробицях описували часові аномалії в Бермудському трикутнику: телепортацію в інші місця і назад чи появу непізнаних об’єктів.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: “Не тільки Чорнобиль”: ТОП-5 міст-примар України, але без радіації (фото)

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward