Photoshop буде розпізнавати “відфотошоплені” зображення: деталі

event 13:30 Субота 15 Серпня 2020 ПОДІЇ

Трохи більше як рік тому компанія Adobe розпочала роботу над створенням інструменту для боротьби з фейковими знімками. Він мав визначати “історію” цифрових зображень, які розповсюджуються в інтернеті. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Нещодавно компанія заявила про готовність нового алгоритму до випуску і повідомила терміни його появи у складі популярного графічного редактора.

Нова технологія, яку автори Photoshop збираються додати до складу своєї програми, буде використовувати теги метаданих і криптографію для розпізнавання відредагованих зображень

Розробники вважають, що просунутий алгоритм дасть користувачам можливість перевіряти справжність фотографій, відео та іншого контенту. При завантаженні зображення, відредагованого за допомогою редактора, програма додасть до нього теги, що дають уявлення про походження медіафайлу. 

Так відомим стане автор фотографії, а також дата і місце її створення. Ці дані будуть підписані криптографічно, щоб підтвердити їх правдивість.

Для чого потрібен цей алгоритм

За словами представників Adobe, такі заходи часом необхідні у низці випадків – наприклад, коли на знімках зображена якась подія, люди починають ділитися пов’язаними з нею фотографіями або відео. 

Щоб не вводити в оману користувачів фейковим контентом, технологія допоможе визначити, чи дійсно розміщений в мережі контент належить цій події.

Реліз оновленої версії графічного редактора Adobe Photoshop, що включає нову технологію, запланований на кінець цього року. Нововведення також з’явиться в інструментарії соціальної мережі Behance для професійних творців контенту.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: В Україні з’явився Facebook Pay: що можна оплатити

Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward