“Не довго раділи теплу”: в Україні очікується різке погіршення погоди в квітні

event 13:10 П’ятниця 02 Квітня 2021 ПОДІЇ

Перший день квітня потішив українців ідеальною весняною погодою, але, як кажуть синоптики, розслаблятися не варто. Вже від сьогодні, 2 квітня, почнуться дощі і температура знизиться. До понеділка – можливі навіть нічні морози, до трьох градусів нижче нуля. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Через тепло в столичних парках – аншлаг. Люди радіють теплій погоді. Однак, у лікарів є погані новини. Сонце, якому так усі зраділи, насправді ще досить агресивне. Тож підставляти йому обличчя надовго не варто. Спеціальні захисні креми, затемнені окуляри і головні убори – користуватися ними обов’язково. Бо є ризик розвитку раку шкіри.

Але уже сьогодні погода зіпсується: повітря охолоне до 8-10 градусів

Коментар:Найближчої ночі опади і також зниження температури буде відчутним на заході України. Потім поступово в п’ятницю ця холодна повітряна маса буде заповнювати і решту території України. Беріть до уваги, що дощитиме у нас завтра практично по всій території України“, – каже синоптикиня Українського гідрометцентру Олександра Хала. 

Також прохолодно буде і вихідними, і наступного тижня.

Коментар:У понеділок та вівторок ще досить прохолодні ночі будуть. Навіть близько нуля, в Карпатах ще може випадати мокрий сніг. Але загалом для гірського району це є типовим“, – додає синоптикиня.

У таке підступне міжсезоння можна підхопити грип або застуду, кажуть лікарі. Тож радять одягатися відповідно до прогнозів погоди і вживати вітаміни. А ще допоможе контрастний душ, спорт, міцний сон і прогулянки на свіжому повітрі. Із ними весняно-погодні гойдалки точно не страшні.

Джерело: сайт ТСН

Читайте також: 2 квітня 2021 року – свята, визначні події, що не можна робити в цей день

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward