МОЗ планує залучити приватні клініки до лікування і вакцинації хворих від COVID-19

event 10:50 Неділя 06 Грудня 2020 ПОДІЇ

Міністерство охорони здоров’я розглядає варіанти залучення приватних клінік до боротьби з COVID-19, в тому числі до проведення вакцинації.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це розповів головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Коментар:Ми розраховуємо на приватні лікарні, і я вже домовляюся про велику скайп-конференцію з власниками приватних клінік. Це будуть клініки по всій Україні.

Якщо, не дай Бог, настане колапс у системі охорони здоров’я, ми вивчаємо, як приватні клініки можуть допомогти державі, на яких умовах, на яких підходах. Цей план “Б” повинен бути відпрацьований, щоб він міг включитися одразу без будь-яких нюансів. Питання оплати повинно бути відпрацьоване“, – говорить Ляшко.

Деталі: Ще одним напрямком співпраці з приватними клініками в боротьбі з COVID-19 Ляшко назвав їхню участь у вакцинації від коронавірусу.

Коментар: “Це буде імунопрофілактика безпрецедентна, за фактом величезна кількість населення має бути охоплена вакцинацією. Без приватних клінік ми будемо це проводити довше. Ми хочемо з ними зараз проговорити всі умови партнерства.

Якщо вони відкриють у себе кабінети вакцинації і будуть безкоштовно вакцинувати, то я хочу з ними проговорити умови – або вони зроблять це безкоштовно, держава їм тільки передасть кошти для вакцинації, або там буде якась послуга, яку ми повинні будемо враховувати“, – розповідає головний санітарний лікар України.

Джерело: сайт УП

Читайте також: Вчені назвали ТОП-10 компаній, які найбільше засмічують довкілля в Україні

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward