Метеорологиня розповіла, коли в Україні випаде сніг

event 15:37 Четвер 02 Вересня 2021 Суспільство

Жовтень цього року може бути більш холодним, ніж листопад і грудень. А вже в другій половині осіннього місяця в Україні може випасти перший сніг.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це на пресконференції розповіла завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

Коментар: Жовтень в Україні почав мати процеси передзим’я: в ньому може бути навіть холодніше, ніж потім в листопаді і грудні. В останні роки це проглядається. Так що в цьому році, якщо друга половина жовтня ознаменується негативними температурами, ми побачимо сніг з дощем, може утворитися сніговий покрив“, – розповіла вона.

За словами Мартазінової, якщо раніше в Україні перехід до зими був плавним – з поступовим похолоданням восени і нульовою температурою в грудні, то зараз сезони сильно змістилися. Жовтень стає більш холодним, зате в наступні два місяці може бути потепління до плюсових температур вище норми листопада і грудня.

Читайте також: “Температура опуститься до +6°”: синоптики розповіли, якою буде погода у найближчі дні

Також спостерігається “розкид” в графіку кліматичної зими: вона може початися в кінці січня і закінчитися в кінці лютого, або ж початися в кінці грудня і закінчитися в січні, або протриматися з грудня по лютий.

Метеоролог підкреслила, що прогнозувати погоду взимку стає все складніше.

Джерело

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward