Лікар Комаровський зруйнував міфи про пневмонію та способи її лікування

event 09:48 Вівторок 10 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Відомий український лікар і телеведучий Євген Комаровський зруйнував кілька популярних міфів про пневмонію та способи її лікування, зокрема, антибіотиками.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Лікар наголосив, що запалення легенів може мати вірусну або бактеріальну природу. А антибіотики використовуються тільки для лікування бактеріальної пневмонії, проти вірусної вони неефективні.

Так, Комаровський зруйнував міф про те, що антибіотики при вірусній пневмонії призначаються для боротьби з ускладненнями: від таких препаратів при вірусному запаленні легенів тільки стає гірше.

Коментар: Профілактичне застосування антибіотиків — це величезна дурість. Це не працює. За деякими даними, призначення антибіотиків при вірусних інфекціях в 6-9 разів збільшує ймовірність розвитку пневмонії бактеріальної. Тобто ймовірність ускладнень“, – наголосив педіатр.

Лікар додав, що при нормальному самопочутті пацієнта, відсутності температури й дефіциту кисню, майже будь-яке лікування при пневмонії, крім жарознижувальних засобів, погіршує перспективи одужання.

Коментар:Якщо не доведена бактеріальна інфекція, бактеріальне ускладнення, антибіотики просто протипоказані на будь-якому етапі, хоч у лікарні, хоч удома.

Друзі, прошу вас, ніколи не випрошуйте антибіотики при коронавірусній інфекції, це останнє, чим лікується ця інфекція“, – підсумував лікар.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Вчені назвали, скільки симптомів має коронавірус

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward