“Кредитка за тиждень”: скільки пластику ми споживаємо разом з їжею

event 15:12 Середа 09 Грудня 2020 ПОДІЇ

Щодня разом з їжею ми споживаємо мікроскопічні шматочки пластику. За тривалий період часу кількість спожитого пластику в порівнянні з пластиковими предметами – просто вражає. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Згідно з дослідженням Всесвітнього фонду дикої природи (WWF International), люди можуть споживати за тиждень кількість пластику еквівалентну кредитній картці.

В основному така кількість пластику потрапляє з питною водою, а також і з такими продуктами, як молюски, які, як правило, їдять цілими. 

У Reuters використали результати дослідження, щоб проілюструвати, як насправді виглядає кількість пластику, яку ми споживаємо за різні періоди часу.

Наприклад, за місяць ми ковтаємо пластику на вагу кубика Lego, а за рік – кількість пластику, яка міститься  в пожежній касці.

При такому рівні споживання через десять років ми могли б з’їсти 2,5 кг пластику, що еквівалентно більш ніж двом великим шматкам пластикової труби.

А за все життя ми споживаємо близько 20 кг мікропластику.

Оскільки пластик не піддається біологічному розкладанню, а тільки розпадається на більш дрібні частини, він в кінцевому результаті потрапляє всюди, зокрема, в харчовий ланцюг. 

Малкольм Хадсон, професор наук про навколишнє середовище Саутгемптонського університету розповідає, що в навколишньому середовищі зростає кількість більш дрібних частинок, званих нанопластиками, які набагато важче виявити, і які ми, ймовірно, теж ковтаємо.

Коментар: “Він може потрапити в нашу кров або лімфатичну систему, а також в наші органи”, – зазначає Хадсон.

За його словами, “це маленькі бомби уповільненої дії”, які потенційно можуть мати дуже небезпечні наслідки для людини.

Джерело: сайт УП.Життя

Читайте також: Вчені розповіли, яка їжа пришвидшує старіння

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward