Кількість смертей від COVID-19 у Китаї в 10 разів перевищує офіційні дані — дослідження

event 09:55 Четвер 01 Жовтня 2020 У СВІТІ

Офіційне число захворілих і смертей від вірусу КПК (COVID-19) “виходить за рамки визнаних і прийнятих медичних норм”, і спалах епідемії в Ухані міг відбутися вже в жовтні 2019 року. Такий висновок зроблений у новому дослідженні, опублікованому на сайті medRxiv, повідомило видання VOA.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Фахівці з Медичної школи Університету Вашингтона в Сент-Луїсі та Університету штату Огайо проаналізували великий обсяг даних: статистику уряду Китаю, повідомлення офіційних і неофіційних ЗМІ, інформацію в соціальних мережах тощо.

Китайський уряд, на думку ряду дослідників, применшує кількість загиблих від COVID-19. Блогерів Чень Цюші, Фан Біня, Чжан Чжань влада заарештувала за повідомлення про те, що відбувається в лікарнях і похоронних бюро Уханя.

Вже в січні уханські похоронні бюро працювали цілодобово

Згідно з дослідженнями, міські крематорії, зайняті в середньому близько чотирьох годин на день до спалаху епідемії, після 25 січня стали працювати без зупинки.

Хе Май, один із авторів звіту і фахівець в галузі патології та імунології, сказав, що похоронні бюро в Ухані вже давно працювали з повним навантаженням.

Коментар:Якщо зібрати та проаналізувати всі ранні інтернет-повідомлення ЗМІ, то виявиться, що похоронні бюро вже в середині січня відчули епідемію і почали приймати відповідні заходи. Так що 25 січня не сталося нічого несподіваного. З цього дня ЗМІ почали лише повідомляти про високі навантаження і великий тиск на крематорії“, – розповідає Хе Май

За оцінками дослідників, виходячи з часу подвоєння (період, за який відбувається подвоєння числа захворілих) число заражених в Ухані 7 лютого становило від 300 тис. до 1,27 млн осіб відповідно. А на підставі рівня смертності від 2,5% до 10% число загиблих становило від 6`811 до 7`223.

Це приблизно в 10 разів більше, ніж офіційні цифри: 13`603 заразилися і 545 смертей.

Учені, вивчивши офіційні дані Китаю, вивели рівень смертності в 3,14% і час подвоєння — 2,54 дня. Таким чином, до 7 лютого число заражених повинно було досягти 2,2 млн.

За словами Хе Мая, в Ухані вісім крематоріїв, але через те, що статистика одного з них невідома, дослідники підрахували дані тільки семи, які в середньому спалювали 680 трупів на день.

Максимальна потужність кремаційних печей — 2 тис. трупів на день. Крім того, дослідник зазначив, що у звіті не вказується число загиблих до закриття Уханя і кількість урн з прахом, які роздавали в перші два тижні після закриття міста. В той час уряд ще дозволяв громадянам отримувати урни.

В Ухані вибухнула пневмонія. Відео скріншот

Місто Ухань залучило працівників похоронних бюро з інших місць

Дослідження показало, що 19 лютого влада Уханя залучила працівників похоронної сфери і 40 мобільних сміттєспалювальних печей з інших місць, що свідчить про різке збільшення смертей.

У звіті також зазначалося, що різниця між кількістю лікарняних ліжок в Ухані і кількістю заражених, оголошених урядом, величезна. У лютому кількість вже наявних і тимчасових додаткових ліжок у школах, готелях та інших установах міста досягла 190 тис., а офіційне число інфікованих склало 33 тис.

Коментар:Видно, що цифри не відображають дійсний стан справ. У багатьох повідомленнях ЗМІ говорилося, що в той час було важко знайти місце в лікарнях“, — говорить Хе Май.

Дослідник додав, що в той час із 80 пацієнтів уханські лікарні могли прийняти тільки п’ятьох.

Згідно зі звітом, 23 березня влада міста дозволила жителям отримати прах рідних. Ґрунтуючись на кількість урн з прахом, які отримали сім’ї, загальне число загиблих в цей час досягло 36 тис., що більш ніж в 10 разів перевищує офіційну кількість загиблих — 2500 осіб.

У вересні 2019 року уханська митниця провела навчання по запобіганню епідемії?

Спалах нового коронавірусу в Ухані стався в жовтні 2019 року, а не в грудні. Хе Май сказав, що 18 вересня 2019 року китайські інформаційні сайти повідомили, що митниця Уханя провела навчання з включенням заходів щодо запобігання поширенню нового коронавірусу.

Коментар:У ці навчання входили заходи ліквідації нового коронавірусу, який може з’явитися. Це досить підозріло. Новий коронавірус став відомий світу тільки через чотири місяці. Так чому ж у середині вересня проводили навчання за новим коронавірусом?“, – каже фахівець.

У звіті вказується, що в грудні китайська влада знала, що цей вірус передається від людини до людини, але в січні вони заборонили Веньляну та іншим лікарям говорити про це, приховуючи епідемію. Це серйозно вплинуло на рішення по запобіганню і контролю епідемії в інших частинах Китаю і світу.

Хе Май вважає, що китайський уряд випустив критично важливий період часу і дозволив епідемії поширитися. До закриття Уханя понад п’ять мільйонів городян роз’їхалися по всьому світу. В той самий час влада сильно занизила кількість заражених, через що інші країни недооцінили небезпеку.

Джерело: сайт The Epoch Times

Читайте також: У Росії запатентували вже другу вакцину проти COVID-19

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward