Як швидко розморозити курку за 30 хвилин: 3 найкращі способи

event 10:45 Понеділок 27 Лютого 2023 БЛОГ

Курка – відносно недорогий і корисний продукт, який часто зустрічається на столах українців. Багато господинь, купуючи м’ясо, морозять його про запас, щоб потім приготувати, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Як розморозити курку в мікрохвильовці

Це найшвидший спосіб розморожування курки, яким часто користуються господині. Насправді, використання СВЧ-печі – це зручно, але не дуже корисно для м’яса. Якщо не дотримуватися технології, можна отримати шматок птиці, який буде наполовину замороженим, а наполовину відвареним. Крім того, нагрівання курки небезпечно – якщо її залишити при кімнатній температурі, а не готувати відразу, до птиці “підселяться” бактерії.

Є лише один правильний метод розморожування курки в мікрохвильовці:

  • поставити СВЧ-піч на мінімальну потужність;
  • покласти курку в тарілку і поставити в мікрохвильовку;
  • розморожуючи м’ясо, через кожні 2-3 хвилини перевертати його і перевіряти готовність.

Оптимальний час розморожування – 3 хвилини на кожні 400 гр м’яса.

Як розморозити курку в холодильнику

Другий варіант – використання холодильної камери для відтавання птиці. Вам достатньо просто покласти тушку або окремі частини птиці в глибоку миску і поставити її на нижню полицю холодильника. Враховуйте, що такий спосіб вимагає багато часу – вам знадобиться кілька годин для повного розморожування м’яса.

Читайте також: Чим підгодувати помідори, щоб розсада виросла за лічені дні: поради для дачників

Як розморозити курку у воді

Такий метод більш швидкий, ніж у варіанті з холодильником, тому його часто використовують господині, якщо шукають відповідь на питання про те, як правильно розморожувати птицю при відсутності часу. Покладіть курку в герметичний пакет і опустіть в миску, наповнену водою. Також можете набрати повну раковину холодної води і залишити курку там. Температура води повинна бути не нижче -4 градусів, інакше на птиці почнуть розмножуватися бактерії. Міняти воду потрібно кожні 30-40 хвилин, щоб вона залишалася холодною. Якщо ви не знаєте, скільки розморожується курка з морозилки таким чином, відповідаємо – від 1 до 3 годин.

Ні в якому разі не розморожуйте птицю на столі або за допомогою окропу. Такий спосіб валить м’ясо в зону ризику – температура буде занадто високою, і є ризик зараження небезпечними мікроорганізмами. Курка, розморожена так, небезпечна до вживання.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward