“Я лише їм, п’ю та даю прості поради”: як японець заснував успішний бізнес нічого не роблячи

event 12:10 П’ятниця 12 Лютого 2021 У СВІТІ

Японець Сьодзі Морімото розпочав бізнес, який отримав тисячі замовлень з червня 2018 року. Його послуги обмежені: “їсти, пити і давати прості відповіді”. Нічого більше.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Цікавий спосіб заробітку приніс Морімото десятки тисяч підписників в соціальних мережах, надихнув закордонну телевізійну програму, він навіть думав написати книгу про свій досвід роботи з клієнтами.

37-річний Морімото одружений і має дітей. Заробляти на життя, “нічого не роблячи”, Сьодзі Морімото почав відносно нещодавно.

Перш ніж перейти у нову “професію” в 2018 році, він вивчав фізику в японському університеті, а потім отримав ступінь магістра як спеціаліст з дослідження землетрусів.

Потім працював на постійних роботах, але завжди залишав їх. Він каже, що жодна з них не дозволила йому відчувати себе по-справжньому добре.

Деякий час він працював у видавництві, де редагував навчальні матеріали, та, як багато інших людей, виконував завдання керівника. Він каже, що йому не подобалася ані робота, ані керівник. Потім спробував працювати фрілансером, але теж не залишився задоволеним.

Коментар:Саме тоді я дійшов висновку, що, можливо, робити щось не є добрим для мене. Крім роботи, близькі люди дорікали мені за те, що на вечірках або пікніках я нічого не робив. Я відчував себе винуватим. Але пізніше я подумав, що, ймовірно, зможу скористатися цією незручністю, і придумав бізнес, у якому можна “винаймати людину, яка нічого не робить“, – розповів Морімото.

Відтоді, як він розпочав свій бізнес 3 червня 2018 року, у Морімото має майже 270 000 підписників у Twitter. Це основна платформа, на якій він рекламує свої послуги.

Його біографія в цій соціальній мережі проста і містить все, що вам потрібно знати, перш ніж найняти його.

Хоча його основна робота – нічого не робити, клієнти звертаються до Морімото з усіма видами запитів.

Найпоширеніші, за його словами, – супроводжувати людей, які не хочуть ходити наодинці за покупками до супермаркету, приєднуватися до тих, хто не хоче їсти наодинці або поглянути на проєкт, який виконує клієнт і якому потрібна думка сторонньої людини.

Джерело: сайт BBC

Читайте також: “Як це мило!”: у Бельгії панденята вперше побачили сніг (відео)

Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward