Чим протирати смартфон від мікробів: важливі поради

event 16:33 Субота 25 Квітня 2020 ПОДІЇ

Спалах коронавірусу змусив нас задуматися над своїми звичками щодо гігієни. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Одне з найважливіших правил – ретельне миття рук. Але ми забуваємо, що обробляти треба і смартфони, які ми беремо до рук від 2600 до 5 тисяч разів щодня.

Одразу на думку спадає спирт. Але чистий спирт може пошкодити олеофобне покриття девайсу. Також, не варто заливати смартфон рідиною, адже вона може потрапити в отвори та пошкодити важливі компоненти пристрою.

Отож, якщо у вас смартфон без захисного скла чи плівки, тоді його потрібно протирати розчином (40% спирту + 60% води). Цю рідину спочатку наносимо на безворсову тканину, а далі нею протираємо девайс.

Також можна зробити розчин з ізопропілового спирту та дистильованої води (у пропорції 1:1). Теж протираємо безворсовою тканиною.

Якщо ж захисна плівка присутня, то можна використовувати звичайний медичний спирт. Принцип той же – наносимо на безворсову серветку і далі протираємо смартфон.

Ще один варіант антибактеріальні спиртовмісні засоби – для протирання використовуємо тканину.

Ну і найпростіший варіант – це спеціальні серветки для гаджетів.

Смартфони в свою чергу, можуть переносити безліч хвороб.

Перше, що приходить на думку, і тривожить найбільше, – це вірус COVID-19. Він може жити на гладких поверхнях від декількох годин до декількох днів.

Також через смартфон можна підхопити і звичайний грип чи застуду.

На поверхні девайсу можуть опинитись і патогенні штами кишкової палички, антибіотикорезистентні стафілококи чи стрептококи тощо. А вони можуть стати збудниками кишкових та шкірних інфекцій, підвищити ризики гострого кишкового отруєння тощо.

Джерело: сайт 24 Техно

Читайте також: Як українцям доведеться жити після карантину – Уряд оприлюднив нові правила

Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward