“Чи потрібна тотальна блокада ОРДЛО”: соціологи провели дослідження й дізналися, що думають українці

event 19:08 Середа 12 Серпня 2020 ПОЛІТИКА

Більшість українців підтримує відновлення транспортного сполучення і повноцінних зв’язків із населенням окупованих територій. Таких людей виявилось 53%. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Такі результати оприлюднили організатори опитування, яке проводив Київський міжнародним інститутом соціології за підтримки Програми розвитку ООН в Україні. 

Майже 23% громадян хочуть зберегти поточний стан справ: держава декларує підтримку населення на непідконтрольних уряду України територіях, але продовжує економічну, транспортну блокаду. 

Лише 8% українців вважають, що держава має ввести повну блокаду непідконтрольних територій.

Як українці ставляться до жителів окупованих територій

Цікаво, що лише 55% українців вважають жителів окупованих територій жертвами конфлікту. Ця ж частина українців впевнена, що такі люди потребують всебічної підтримки з боку України.

При цьому 19% опитаних заявили про те, що жителі непідконтрольних територій такі самі громадяни України, як і інші, а тому їм не варто приділяти додаткової підтримки.

Є й ті, хто впевнені, що уряд України не має підтримувати жителів окупованих територій, адже вони самі прийняли таке рішення. Таку думку підтримує 11% українців.

Хто має нести кримінальну відповідальність за співпрацю з “ДНР” та “ЛНР”

53% респондентів переконані в тому, що нести кримінальну відповідальність за співпрацю з органами так званих ДНР та ЛНР мають тільки ті, чия вина у військових та інших тяжких злочинах буде доведена в суді.

22% українців вважають, що нести відповідальність мають усі, хто займав керівні посади в так званих республіках, а 7% думають, що всі жителі непідконтрольних територій у тій чи іншій формі співпрацювали з “ДНР” та “ЛНР”;

При цьому лише 3% українців впевнені, що ніхто не має нести відповідальність.

Соціологічне опитування було проведено протягом травня – червня 2020 року. Воно охопило всі області України, крім територій, тимчасово непідконтрольних уряду України. Опитували лише людей, яким вже виповнилось 18 років.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Терміново: Росія влаштувала нову провокацію біля Бердянська

Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward